Pensula de machiaj

Pensula de machiaj

Trimite și altora

Bună duminică dragele mele,

A sosit ziua noastră minunată de întâlnire şi relaxare în care, de această dată, călătorim prin lumea minunată a pensulelor de machiaj. Deoarece în epistola trecută v-am vorbit despre machiajul de vară m-am gandit să vă povestesc şi despre cea mai folosită ustensilă de machiaj şi anume, pensula de machiaj, care a început să fie folosită acum foarte mult timp, mult înainte de Hristos.

Pensula a fost considerată o prelungire a mâinii care efectuează cu precizie un act artistic şi natural. Smocul pensulei a fost de-a lungul timpului atent selecţionat,urmarindu-se atent elasticitatea firelor de păr din care era facut acesta. Firele de păr preferate pentru confecţionarea pensulelor erau din blană de vulpe,bursuc sau jder dar erau folosite şi penele de păsări .

Ţara în care s-au folosit din timpuri străvechi pensulele a fost China, care folosea pensule impresionante în caligrafie, aceste pensule bănuindu-se că au fost aduse de Marco Polo. Pensulele erau clasificate în funcţie de fabricarea şi alegerea materialelor în două categorii: flexibile (confecţionate din păr de veveriţă sau caprioară) şi rigide (confecţionate din păr de porc).

De-a lungul istoriei marele pictor Leonardo da Vinci analizează şi el aceste ustensile minunate şi constată că în funcţie de capilaritatea firelor de păr, acestea au posibilitatea de a absorbi substanţa mai mult sau mai puţin pe un suport sau textură.

Din secolul 17, pensulele sunt fabricate industrial şi apar acum virolele metalice, în care erau prinse firele de păr pe mânerul pensulelor. De-a lungul timpului s-a acordat o atenţie deosebită materialelor care trebuiau să reziste la oxidare iar lemnul folosit era cel de trestie sau bambus, fiind considerat un material uşor. De asemenea o atenţie deosebită s-a acordat formei pensulelor care, în funcţie de tăietura firelor de păr, se clasificau în pensule fine cu vârful subţire şi fin sau o pensule late şi dese.

Sunt convinsă că fiecare doamnă sau domnişoară care se respectă are o trusă specială de pensule; vreau să vă arăt modalitaţi de curăţare a acestor ustensile. Pensulele trebuiesc curăţate şi spălate periodic, deoarece pudra, blush-ul şi celelalte produse cosmetice le încarcă foarte mult. Pentru a le curăţa uşor şi repede pensulele pot fi băgate sub jetul de apă cu un pic de şampon după care se clătesc şi se pun la uscat. Curăţarea pensulelor se face cam de 2-3 ori pe lună. În timpul spălării, pensulele pot fi date cu ulei de măsline care le ajută să rămână moi şi să nu zgârie iar la uscare este recomandat ca perii pensulelor să fie tamponaţi cu un prosop sau şerveţel.

Vă recomand cu drag să vă cumparaţi pensule din păr natural, calitatea acestora fiind deosebită şi de lungă durată.

Duminică caldă şi relaxantă cu machiaje deosebite pentru doamne deosebite !

A voastră prietenă,
Diana Vătafu


Trimite și altora