Unde, cum si acte pentru vot 9 iunie 2024 in Catalunya

Unde, cum si acte pentru vot 9 iunie 2024 in Catalunya

Trimite și altora


Cetățenii români cu drept de vot 9 iunie 2024 care domiciliază, au reședința sau se află temporar în străinătate pot vota la orice secție organizată în străinătate, pe baza unui document de identitate românesc valabil în ziua votării: cartea de identitate; cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate; paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic; paşaportul simplu; paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

La scrutinul din 9 iunie 2024 votarea începe la ora locală 07:00 și se încheie la ora 22:00. Alegătorii care la ora 22:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

Consulatul General al României la Barcelona organizează în circumscripția sa 22 de secții de votare la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 9 iunie 2024. Pentru scrutinul din 9 iunie 2024 vor fi organizate cu 17 mai multe secții decât cele înființate la alegerile europarlamentare din 2019 (5 secții). Propunerile Consulatului General privind secțiile de votare care sunt organizate în aria de competență au avut la bază consultările periodice cu reprezentanți ai comunităților de cetățeni români din Catalonia și Insulele Baleare.

Lista secțiilor de votare din circumscripția Consulatului General Barcelona și a adreselor sediilor acestora poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe la linkul de mai jos:

https://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2024/alegeri_2024/lista_sectiilor_de_votare_9_iunie_2024_site_mae.pdf

Procesul de votare este simplu: prezentați actul de identitate unui operator de calculator, acesta îl va verifica, apoi puteți vota în cabină. Sistemul informatic va asigura corectitudinea procesului electoral, semnalând eventuale impedimente în exercitarea dreptului de vot. Etapele procesului de votare sunt descrise în materialul video de mai jos.


Trimite și altora