Să ajungi acasă îți trebuie curaj – Emilian Pal - 16/09/2020
Colectiv, tragedie homeopata, impotenta, inutila - 30/10/2018
Te gândești să te întorci? Smart-up! - 31/01/2018
Fii mobil DIGI mobil. Participa si Castiga! - 19/05/2017
Unde, cum si acte pentru vot 9 iunie 2024 in Catalunya - 30/05/2024
Lista sectiilor de votare in Spania - 28/05/2024
11 Septembrie, luni, zi libera in Catalunya - 08/09/2023
Cabinet dentar romanesc in Barcelona - 20/06/2023
Azi incepe vara - 20/06/2023
Caietul Dragomirei - 12/12/2022
Cum au sărbătorit românii din Guissona Ziua Naționala - 07/12/2022
Horim la Guissona 2022 pe 3 Decembrie - 22/11/2022
Povesti Calatoare – Madrid - 01/10/2022
Miguel de Cervantes Saavedra, scurta biografie - 30/09/2022
Stilizarea sprâncenelor – Ce spune forma sprâncenelor despre tine
Bună duminică dragele mele
Vreau să vă spun că mă simt onorată că această călătorie minunată în lumea înfrumuseţării strânge un numar din ce în ce mai mare de cititoare, care în fiecare duminică se relaxează alături de mine. Epistolele noastre merg mai departe şi iată că am ajuns la partea mea preferată din cosmetologie şi anume, stilizarea sprâncenelor.
Aşa cum v-am povestit, istoria machiajului a început din vremuri îndepartate iar sprâncenele au avut parte de aceeaşi importanţă. Egiptenii ,de exemplu,îşi fardau sprâncenele cu pulbere de antimoniu după ce, în prealabil,acestea erau rase. Există dovezi că regina Cleopatra îşi rădea sprâncenele după care îşi picta altele, perfecte. Acest tip de machiaj dramatic al sprâncenelor a fost păstrat chiar până în anii “20 când actriţele filmului mut aveau nevoie de o fată foarte expresivă pentru a transmite stările şi emoţiile rolului pe care îl jucau ,ele nedispunând de tehnologia care să le pună în evidenţă calităţile.
Anii “30 au marcat o schimbare a sprâncenelor către o formă ascendentă şi curbată,asemeni unor semicercuri, după care în anii ’40, ani sinonimi războiului, femeile au renunţat la înfrumuseţare, pentru a lua locul bărbaţilor în fabrici. În schimb anii ’60 sunt anii de glorie ai Sophiei Lauren, care a marcat istoria esteticii sprâncenelor prin tăierea din lungime, acestea rămânând rare şi scurte. Din anii ’80, sprânceana începe să fie lăsată să crească în forma ei naturală.
Revenind la zilele noastre, există o libertate în stilizarea sprâncenei, lăsând la latitudinea fiecărei persoane, decizia de a-şi alege forma dorită însă sfatul meu este să consultaţi un specialist în momentul în care doriţi o schimbare sau pur şi simplu sunteţi la primul pensat. Chiar dacă o sprânceană ar avea în jur de 250 de fire şi se regenerează în circa 4 luni, sfatul meu este să nu scoateţi sprânceana din forma ei naturala deoarece exista riscul, dupa un pensat excesiv, să nu mai crească în aceeaşi formă şi cu aceeaşi densitate.
Concluzia la care au ajuns specialiştii este că sprâncenele reprezintă un detaliu mult mai important decât ochii în recunoaşterea facială şi acestea spun despre noi mai mult decât ne imaginăm:
-sprâncenele curbate indică o persoană sociabilă;
-sprâncenele drepte ne indică o persoana directă şi cu o gândire logică;
-sprâncenele ascuţite spun despre tine că iţi place să deţii controlul şi iţi place să ai dreptate.
Aşadar, dragele mele, vă sfătuiesc să luaţi cea mai bună decizie în privinţa stilizării sprâncenei dumneavoastră şi doresc să vă prezint istoria unei cliente de-a mea (după experienţe neplăcute înainte să ajungă la mine în salon) care ajuns la concluzia că sprâncenele au un rol extrem de important în balansarea fizionomiei feţei.
Duminică relaxantă vă doresc în continuare şi să ne revedme cu bine la urmatoarea epistolă
A voastră,
Diana Vătafu