FC Barcelona – Real Madrid: 3-2 în primul „El Clasico” al sezonului desfășurat la Miami


  • FC Barcelona – Real Madrid 3-2. Catalanii s-au impus după un meci spectaculos și au câștigat International Champions Cup
  • Barça combină minute de mare spectacol însă iartă prea mult iar Madrid profită pe contra-atac pentru a rămâne în viață până la fluierul final

Desfășurată pe pământ american din rațiuni evident comerciale finala turneului International Champions Cup a pus față în față pentru prima oară în debutul sezonului FC Barcelona și eterna rivală Real Madrid. La Miami, în fața a peste 60.000 de spectatori, pe stadionul „Hard Rock Stadium, Barcelona a câștigat primul „El Clasico” cu scorul de 3-2 grație ultimului golș înscris de Pique.

Spectatorii și telespectatorii care au putut urmări meciul transmis de DIGI Sport nu au fost dezamăgiți. Cinci goluri într-un regal de fotbal spectaculos, cu ratări cât pentru patru partide.

În minutul 7, catalanii conduceau deja cu 2-0! Messi a deschis scorul în minutul 4, din pasa lui Busquets, pentru ca, mai apoi, Rakitic să facă 2-0 cu un șut perfect. În fața unei asemenea situații, Barca nu s-a oprit aici și croatul a fost aproape de dublă. Barcelona a început excelent derbyul cu Real Madrid de la International Champions Cup.


Publicitate
dolce telekom


După un început slab, elevii lui Zidane s-au ”trezit din pumni”, mai ales la 0-2, astfel că Real Madrid a redus din diferență. Era minutul 14, când un alt croat a ieșit în prim plan: Kovacic a înscris la capătul unei acțiuni superbe.

Neymar, aflat aproape de un transfer la Paris Saint Germain, a ratat apoi o ocazie mare. Campionii Europei au profitat și au egalat în minutul 36, după un contraatac condus și finalizat de Asensio.

În repriza secundă, Barcelona a început din nou mai bine. Pique a readus trupa lui Valverde în avantaj după lovitura liberă executată de Neymar. Brazilianul, poate cel mai bun de pe teren, putea înscrie și el, dar și-a trecut în cont încă o ratare.


Publicitate
digimobil


Ultima ocazie a acestui meci epic, cel mai frumos din ultimii 10 ani, a aparținut Realului, dar Isco nu l-a putut învinge pe Cillessen.

Barcelona s-a impus astfel cu 3-2 și cu 3 victorii din tot atâtea posibile a câștigat International Champions Cup. Bilanțul ”galacticilor” este, în schimb, unul foarte slab: 3 înfrângeri în 3 partide.

Barcelona și Real Madrid se vor înfrunta din nou pe 13 și 16 august în meciurile pentru Supercupa Spaniei.