Participarea romaneasca la Feria Mescla’t din Sabadell – Barcelona


Sâmbătă, 7 octombrie, în Piața Primăriei de Sabadell s-a desfășurat ediția 2017 a ‘Mescla’T’ (‘Amesteca-te’), manifestarea multi-culturală organizată de primăria orașului din vecinătatea Barcelonei.

Asociația Culturală Română din Sabadell (ACROS) condusă de Roberto Vilsan a coordonat prezența românească la ediția 2017 a Mescla’t iar răspunsul din partea vizitatorilor și a ONG-urilor din diaspora așezată în Catalunya a întrecut din nou așteptările.

Centrul Cultural RoBarna din Barcelona s-a îngrijit de prezența artizanatului și a costumelor tradiționale la standul românesc iar Asociația „Din Carpați în Pirinei” a fost însărcinată cu programul artistic la care au evoluat ansamblul de dansuri „Dacii Liberi” din Reus și interprete de muzică populară.

din carpati in pirinei
foto: MYK Studio

O după-amiază caldă de toamnă animată de acordeonul magic al lui Anatol Eremciuc prezent cu un recital extraordinar grație lui Igor Cereteu.

robarna
foto: MYK Studio

„Cele mai gustoase sarmale pe care le-am mâncat în secolul ăsta”, după opinia unui gurmand cunoscător, au ieșit din laboratorul „Pasteles Caseros Creaciones Unicas”.

mesclat 2017
foto: MYK Studio

Ne-am făcut prieteni de toate culorile 🙂

foto: MYK Studio

Librăria PUNCT din Barcelona a oferit manuale școlare și cărți de dezvoltare personală.

Au cântat Carmen Mezea și Carla Mezea, iar ansamblul de dansuri „Dacii Liberi” din Reus coordonat de Gheorghe Bălășoiu au făcut să se cutremure piața sub călcâiele lor.

mezea robarna
foto: MYK Studio

Și anul acesta feria a adus împreună asociații și ONG-uri cu obiective diverse. De la asociațiile grupărilor de imigranți ce conviețuiesc în zona metropolitană a Barcelonei, ONG-uri, până la organizații dedicate susținerii integrării imigranților. Primăria a pus la dispoziție standuri la care entitățile invitate și-au prezentat bogăția culturală din zestrea pe care o poartă.

gerovital barcelona
foto: MYK Studio

Participarea românească la Mescla’t a fost posibilă și datorită sprijinului oferit de sponsorii Cosmetica Gerovital Barcelona, Carpathiatour, MaxDSS și DIGI mobil.

digimobil mesclat
foto: MYK Studio

Publicitate
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /