România, țara invitata la Feria del Libro de la Madrid 2018


  • Salonul Cărții de la Madrid (Feria del Libro) se desfășoară între 25 mai și 10 iunie 2018
  • România este țară invitată anul acesta

Prestigioasa Feria del Libro de la Madrid (Salonul Cărții), ajunsă la cea de a 77-a ediție, are ca invitată de onoare anul acesta România, au anunțat organizatorii. Salonul de Carte se desfășoară în perioada 25 mai-10 iunie 2018.

Sărbătorirea literaturii române în 2018 la Madrid coincide cu aniversarea centenarului reunificării provinciilor istorice sub numele de România Mare. În cadrul marcat de importantul eveniment și sub titlul „Istorie de descoperit, istorii de scris”, Ambasada României în Regatul Spaniei împreună cu Institutul Cultural Român – filiala Madrid organizează un program special de activități care se vor desfășura pe perioada târgului de carte de la Madrid.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Programul propus pentru celebrarea literaturii și culturii la Madrid cuprinde aproximativ o sută de manifestări între care dezbateri, prezentări de carte, noutăți editoriale, proiecții de film, expoziții de artă românească, ateliere pentru copii.

Eseistul, poetul și critiicul literar Mircea Cărtărescu, considerat a fi cel mai important scriitor român contemporan, va deschide conferința inaugurală a Feria del Libro 2018 de la Madrid la care poeta Ana Blandiana va fi cap de afiș deasemenea.

„Cititorii vor avea posibilitatea să descopere atât autorii români ale căror lucrări au fost traduse deja în limba spaniolă precum și noua generație de scriitori”, menționează organizatorii în nota de presă.

Actualmente comunitatea românească din Spania numără mai mult de un milion de persoane; dintre care 240.000 trăiesc în Comunitatea Madrid, mai scrie comunicatul de presa al agenției EFE preluat de LaVanguardia.