PRACTIC – Lucrarile care or sa ne afecteze în această vară în Barcelona

     Barcelona are un trafic rutier dens. Și ați observat probabil, nu există o săptămână, fără nici o lucrare efectuată în oraș. Primaria a profitat de vară și absența multora dintre localnicii plecati in vacanta pentru a realiza noi faze de lucrări importante, care ar deranja într-un alt moment al anului. Cei care rămân în oraș luna august, se vor intâlni cu ele.

travaux      Janet Sanz, viceprimar de ecologie, urbanism și mobilitate, a explicat că orașul va profita de lunile iunie-septembrie când activitatea urbana este redusa pentru a efectua reforme în 61 de puncte ale orașului. Planul de reformă de vară se concentrează pe intrarile și ieșirile orașului: Gran Via și Ronda de Dalt fiind implicate, dar si bulevardul Meridiana iesirea din oraș spre Franța, vor fi arterele cele mai afectate. Împreună, aceste lucrări reprezintă o investitie publică de 10,7 milioane de euro.

     Pod urbanisation Sarajevo
Podul de Sarajevo, situat la intrarea de nord a orașului, pe Bulevardul Meridiana va fi reformat. Va permite o mai bună legătură între cartierele Trinitat Nova, și Nou Barris Trinitat Vella. Construirea podului va oferi un spatiu pietonal privilegiat imbracat cu vegetație.
În plus, proiectul include utilizarea unui beton care poate absorbi substanțele poluante, cum ar fi murdărie, ulei sau fum, datorită razelor ultraviolete. BBC explica faptul că materialul efectuează un proces de descompunere a elementelor organice (alergeni, bacterii, oxizi de azot produs de carburantul vehiculului), o astfel de instalație ar realiza un proces de fotosinteză.
Lucrarea pe care a început luni se va încheia 20 august Acestea sunt realizate pe timp de noapte de la 23h la 5h, pentru a minimiza consecințele reducerii numărului de benzi pe un drum aglomerat principal. Bus Center Lane / VAO (vehicule cu mai mult de doi ocupanți) va prelua in intervalul orar specificat traficul între Ripollet și Barcelona pe C-33, C-58 și C-17.

      Înlocuirea bariere de siguranță metalice
Proiectul reamenajarii Av Meridiana include, de asemenea înlocuirea barierelor de siguranță de metal, care vor fi mai bine adaptate la standardele actuale în ceea ce privește siguranța. Secțiunea relevantă este bulevardul între Via Favència și Paseo de Fabra i Puig. Lucrările vor fi efectuate în timpul zilei până la 21 august Acestea sunt caile din oraș, care sunt afectate de acum și pentru luna august vor fi modalitățile în conformitate cu rezultatele care vor fi reduse. Benzile de mers vor fi inlocuite succesiv, banda rapida si succesiv cea lenta.

     Ronda de Dalt din nou în lucru
Și de data asta va fi în timpul week-end-ului (primele două din luna august), ca trasee de întreținere între iesirile 10 și 13. Un proiect care se bazează pe renovarea de 40.000 de metri pătrați de straturi laminare de izolare fonica, precum vopseaua de trafic de aproximativ șase kilometri. Traseele afectate sunt cele în direcția de Llobregat.  Ronda de Dalt este bulevardul care acceptă traficul urban cel mai dens, pentru aceasta perioada este recomandabil sa fie evitata.

    Inca inainte de inceputul verii, din preocuparea pentru persoanele cu mobilitate scazuta pentru care unele zone erau inaccesibile s-au facut lucrari de acces in anumite puncte. Este ideea in care stația de metrou Llacuna a fost dotata cu 3 lifturi. Lucrul a început în martie, în cadrul Departamentului Teritoriul inițiativei și siguranței ale Generalitatii.