Picătura de Cultură

      Întotdeauna mi-a plăcut să organizez evenimente, de mic copil am avut înclinație spre joaca ” de-a spectacolul” și piese de teatru. Am o poveste într-o micuță proză, se numește Sceneta, unde descriam cu lux de amănunte, toată istoria în perioada aceea a copilăriei mele, cum mi-o petreceam, pe banca din spatele acelui centru, și ore în șir la biblioteca din spatele acestui Cămin Cultural( pe atunci avea sală de film și spectacole ) în localitatea unde mi-am trecut copilăria. De atunci, și până astăzi, am rămas aceeiași, mă implic în orice situație unde sunt solicitată. Evenimentele de aici din Catalunya, sunt relevante prin frumusețea spectacolelor, la care am luat parte ( expl: de Ziua Națională a României…ș.a.a.m.d).

De aceea în anul 2015, pe grupul Vise Târzii, fiind coordonator și co-autor, am lansat două antologii, o antologie colectivă cu 34 de autori,și alt volum de versuri, de data asta cu 24 de autori, Vise Târzii vol 1. Primul volum a avut lansarea pe scena festivalului de carte de la Bookfest din București, iar vol 1 încă nu a fost lansat. Acum colaborez cu editura Dandes Press Editory, din Drobeta -Turnu-Severin, Județul Mehedinți, editor, Dan Desliu, unde sper într-un viitor apropiat, să putem să organizăm și lansarea vol 1 și vol 2 și 3 și 4, cu același titlu.

De curând, am postat anunțul, ce-al de-al doilea proiect de carte, propus de mine, pentru afirmarea tinerelor talente din România și din străinătate. Suflete care au înclinație spre scris. Spre bucuria mea, am decoperit suflete pline de har și frumusețe spirituală. Fiecare, vine și ne încântă cu stilul său, exprimându-se într-o formă frumoasă, din punct de vedere liric, minunat. Sunt bucuroasă că am avut deosebita plăcere să cunosc asemenea autori, talentați, pe bună dreptate, unii debutanți care au făcut o figură frumoasă, și mulți consacrați, deja știuți pe rețele de socializare, participând la diferite proiecte culturale, reviste etc… Și aici, cu mare face plăcere, vreau să vă vorbesc și puțin despre poeții mei, așa îi numesc eu, care îmi sunt mai aproape,de sufletul meu și care postează în continuarie pe grupul administrat de mine, cu același nume, și am să încep cu:

  • poeta Oana Berdilă, nu numai că a debutat în cele două antologii, dar i-au ieșit de sub tipar două cărți de autor, Lupul singuratic și Eu sunt, poeta noastră optimistă, poeta model , vine cu o poezie pură și sinceră precum sufletul ei minunat.-Rodica Constantinescu,poeta universului, ne dăruiește picături din sufletul ei frumos, cu aripa ei călătoare, apropiindu-ne timpul și spațiul în acest univers al nostru.
  • Lucian – Anton Sipos, care a avut un debut frumos, și prin versul lui cald, decoperim puterea iubirii, o licoare fără de care nu am putea supraviețui.Poezia lui Vasile Neagu Scânteianu, ne îndrumă spiritual depășind condiția omului ca ființă supremă.
  • Costache Năstase, cred că este un poet predestinat și venit pe acest pământ, pentru a scrie. În Adieri lirice, i-am semnat prefața și specificam cu cătă trăire și armonie a captivat viziunea sa asupra existenței omului pe acest pământ- Elena Buldum.
  • Mariana Pascalin, poeta versurilor frumos meșteșugite, pline de har și înțelepciune.
  • Mariana Neacșu, o autoare deosebită, versul ei păstrează inocența și puritatea copilăriei de altădată. Ilena -Cornelia Neagu, o româncă adevărată, poeta vine în cele două antologii cu poezii în grai românesc, și reușește să ne transmită din spritualitatea neamului românesc.
  • Tatiana Afanas -Creciun, o poetă dragă din basarabia,de pe plaiul românesc atât de încercat în ultimii ani, o autoare care exprimă prin poezie gândul ei frumos de om , de învingător. La fel Zinaida Ambroci, o autoare cu multe volume de autor și apariții literare, un dăscăl basarabean plin de iubire și înțelepciune.Marcela Straua, cu un debut frumos, în vol 1, poeta împletește poezia cu știința , înarmată cu răbdare, cinste și speranță. Poetul Bogdan Stoicescu, a participat în cele două antologii, cu un debut spectacular pe scena Bookfestului din București,în 2014, prețuiește viața și poezia fiindu-i un mister nedeslușit.Valeriu Cercel, poet stabilit în Canada,poetul tuturor românilor, cu simțul umorului foarte bine dezvoltat, reușește să treacă peste încercările vieții. Dana Ene, debutând în prima antologie colectivă, ne mărturisește că poezia este cel mai frumos loc de pe pământ. Nicuță- Ioan Lungu, poet ce debutează în cel de-al doilea volum, cu o poezie mirifică. Corina -Mihaela Soare, debutează pe scena festivalului de carte Bookfest, 2014 o poetă sinceră, care ajunge repede la sufletul cititorului. D-na profesor Costina Sava, un mare creator de frumos din literatura română. Janina Sfetcu, poeta locuiește în Spania, și debutează în vol 1 cu versuri minunate. Pancu Zina -Dorina, debutează cu versuri meditative pline de întrebări existențiale.Ioana- Mihaela Stetiu, poetă locuiește la Paris, debutează cu o poezie plină de iubire și armonie. Alina Mateaș, debutează pentru prima dată în vol 1 de versuri, aducându-ne aminte de frumusețea iubirii adevărate.Dan Mitrache, un poet, un prieten adevărat, a participat în cele două antologii, un prieten al cuvântului reușind să îmbine, pragmatismul vieții cu romantismul, trasmis cu iubire și speranță. Ion Toanță, un poet, care a debutat pe scena festivaluilui de carte de la Bookfest,în anul 2014, un autor modern, poeziile îî sunt melodii pentru sufletul aflat în căutarea împlinirii. Geambașu Valentina, o poetă care a debutat în antologia colectivă, iubește puritatea, natura , copiii. Bianca -Aura Buta, un poet care încearcă să traspună fidel esența și incandescența emoțiilor trăite în profunzimea sufletului său. Și de aici mai sunt de meționat, Paula Lucia Barbu, Daniela Dumitrescu, Alina Manu, Viorica Iancu, Radu Mihăilescu, Nicolae Danciu, Nicolae Nistor, Carmen Enache ș.a.a.m.d. Acesta este tărămul și planeta minunată a Viselor Târzii, unde mintea omului o poate cuprinde cu cele mai frumoase trăiri și sentimente. Sunt cărți de plinde de lumină și frumos, ne reamintesc că pentru a învăța din viață, trebuie să știm să fim buni și înțelepți. Proiectul nu se va opri aici, deja este lansat volumul 2 VISE TÂRZII , volume care vor aduce clipe de bucurie pășind prin viață alături de noi și amintindu-ne cu drag că orice lucru frumos creat din inimă ne apropie cel mai mult de divinitate.

Cu prețuire!

Elena Buldum

coordonator și co-autor antologii