Expoziție de pictură TANDEM 5, scriitori și pictori Eugenia Boteanu și Victor Foca

    Orașul Arbúcies din Girona găzduiește un eveniment deosebit. În data de 20 septembrie, la ora 11:00, o expoziție de pictură, care se numește TANDEM 5, cu autorii veniți tocmai de la noi din România, mai precis din Comănești-Bacău și din Botoșani, domnii profesori, artiști plastici, scriitori, Eugenia Boteanu și Victor Foca. Expoziția va avea loc , în incinta Muzeul Etnologic din Montseny, La Gabella, la invitația directorului muzeului Jordi Masnou.

    Doi artiști plastici pe care i-am cunoscut personal și am rămas profund încântată de întâlnire. Ajunsi la vârsta maturității, creația artistică a ajuns la un numitor comun. Aceasta îi unește cel mai mult spiritual prin punctul culminat al picturii. Și de ce spun asta, pentru a fi creator elementul fundamental este armonia, punctul culminat a creației este conferit de însuși Marele Creator. Spiritul venit din Dumnezeu a toate câte sunt pe acest pământ se naște din noi, prin credință, speranță și dragoste, lumea perfectă a armoniei precede lumea spirituală -universală, citez pe autorul Victor Foca, care-mi povestea entuziasmat, despre opera sa asemănătoare unei spirale , cu un limbaj plastic perfect îmbinat. Am admirat cu mult interes și mare bucurie reprezentarea grafică geometrică, umplându-mi simțurile și aducându-mi rezonanțe fine de pace și liniște interioară. ”Culorile sunt divine și prind culoarea eternei bucurii”, în mâinile domnului Foca, un coerent al logicii omenești și firești, perfect expresate. Pentru mine liniile sunt punte de legătură și unesc interiorul sufletesc al meu cu universul atât de infinit, elemntul principal fiind spirala. De fapt, din orice unghi, pe care am dorit să-l privesc, creațiile deosebite, se transformau și luau formele unui cub, trunghi, linie, unei litere , unei vocale, consoane , amintindu-mi și cum ia naștere și versul meu…Recunosc, că mi-a plăcut foarte mult ceea ce am văzut.

    Pe de altă parte doamna Eugenia Boteanu, operele dânsei sunt mult mai profunde, exprimate din trăiri și sentimente din care sigur nu lipsesc elementele de legătură cu creatorul universal Dumnezeu, ”sunt o romancieră , îmi place să explorez tot Universul, toate întâmplările sunt memorate și procesate , reconstitui secvențele revelatorii ale trecerii mele pe acest pământ”. Așa am cunoscut-o pe doamna profesor, admirându-i tablourile, pe care eu personal le apreciez foarte mult. O îmbinare de culori deosebită, unde elementele naturii, apa, focul, cerul și pământul sunt nelipsite. Ceea ce m-a bucurat mult, este că îmbină scrisul cu pictura, autoarea a mai multor lucrări de proză, scrise de-a lungul timpului, premiată cu ” Premio d, Arte Ștefan Luchian ” și diferite premii speciale.

    ”A fi sau a nu fi în același timp” , la locul potrivit, soarta omului unește prin puncte și prin orice mijloace sau prin instrumente de lucru, viața oamenilor, de vrem să credem sau nu.

    Omul potrivit la locul potrivit, este întodeauna binevenit, iar pentru mine, o reîntâlnire, cu ceea ce reprezintă lumea mea de dincolo de lumea asta unde trăiesc. Abia aștept, vernisajul și sunt foarte nerăbdătoare, să fiu prezentă, ca să pot admira, încă o dată aceste minunate lucrări. Pe aici, noi nu putem vedea astfel de manifestări, adică în sensul, că artiști plastici din România să -și prezinte creațiile, și pentru asta îi felicit pe organizator: Dutu Zelea.

    Pe toți iubitorii de acest gen de exprimare, vă invităm la vernisajul de duminică, intrarea fiind liberă.

    Vă așteptăm, cu drag!