Așa, nu


  • Ieri, 22 decembrie, s-au desfășurat în principalele orașe din țară manifestări de comemorare a celor mai mult de 1000 de morți ai revoluției din decembrie 1989
  • Niciuna dintre manifestări nu s-a bucurat de participarea sau sprijinul puterii de la București.

În mod normal ignorăm lăturile extremiste pe care sclavii actualei puteri de la București le aruncă zilnic în piața publică dar astăzi nu putem fi generoși:

Mircea Badea i-a jignit pe mii de români care au participat în Bucureşti la marşul de comemorare a oamenilor care şi-au dat viaţa pentru libertate în 1989.

Realizatorul emisiunii „În gura presei“ de la Antena 3 i-a numit javre şi descreieraţi pe cei peste 2000 de români care au ieşit în stradă sâmbătă, 22 decembrie, în memoria eroilor ucişi la Revoluţie.

Badea i-a acuzat că „au confiscat comemorarea Revoluţiei“, invocând faptul că au existat şi scandări împotriva Guvernului. „După ce s-au căţărat pe drama de la Colectiv, javrele #rezist au încercat, cu o doză de reuşită, şi confiscarea comemorării Revoluţiei. Care se face, sigur, fără niciun pic de solemnitate, ci cu zbierături şi aceleaşi şi aceleaşi lozinci din oricare altă zi a anului, cu PSD, ciuma roşie, furat, puşcării şi celelate obsesii maladive ale jivinelor. Marş, mă!“, a fost unul dintre mesajele postate de Badea pe Facebook cu privire la marşul din 22 decembrie 2018.

În realitate, aproximativ 2.000 de persoane au participat la marşul de comemorare a victimelor Revoluţiei: s-a plecat din Piaţa Victoriei spre Universitate şi au fost păstrate mai multe momente de reculegere.

La Palatul Regal s-au aprins lumânări, s-au depus flori, iar personalităţi precum filosoful Mihai Şora şi actriţa Oana Pellea au citit numele tuturor celor 1.200 de oameni care şi-au dat viaţa pentru o Românie liberă. Au existat şi scandări precum „Cinste lor, cinte lor, cinste lor, eroilor“, „Nu-i uităm!“, „Jos comunismul!“, „Libertate!“, „Timişoara!“,„Libertate te iubim, ori învingem ori murim“ şi „Jandarmeria apără hoţia!“.