Festivalul International de Jazz Terrassa, între 6-24 martie 2019


Ultimele acorduri din Jazz-ul internațional și din cel călit în Catalunya se condensează în trei săptămâni de festival.

Din 6 până în 24 martie Terrassa va transpira și anul acesta jazz prin toți porii, atât la Nova Jazz Cava cât și la Centrul Cultural Terrassa unde vor concerta starurile mapamondului jazzistic ori în parcul Vallparadis unde se va ține tradiționalul Picnic-Jazz în aer liber.

Vor fi anul acesta aproximativ 60 de concerte și activități relaționate cu celebrarea tradiționalei întâlniri cu jazzul, desfășurate an de an în municipiul de lângă Barcelona, manifestări care vor strecura drogul ascuns în partiturile citite de instrumentiști de renume pentru deliciul în pasionaților de muzică.

Cu concerte care se vor desfășura atât în Terrassa cât și la Matadepera, Vacarisses su Viladecavalls, tradiționalul festival muzical găzduit de Terrassa reunește și anul acesta nume mari dintre virtuoșii genului din Europa sau de peste ocean.

terrassa jazzFidel esenței genului muzical pe care îl reprezintă, festivalul Egarenc evoluționează paralel și dimpreună cu istoria jazzului, urcă pe scenă monștri sacri, creatori și maeștri vizionari care iluminează drumul.

Clasici ai jazzului deveniți sinonim al contemporaneității genului muzical care acaparează interesul unui mare număr de melomani, spanioli și nu numai.