Ajutor social de pana la 588 euro pentru fiecare copil minor. – Spania


Guvernul spaniol va activa măsura de ajutor începând cu 1 Aprilie 2019

Familiile în risc de sărăcie pot încasa un ajutor social de până la 588€ pentru fiecare copil minor în întreținere, de la 1 Aprilie anul acesta, când va intra în vigoare măsura referitoare la acest domeniu parte a decretului regal aprobat săptămâna trecută la Madrid. Acesta cuprinde măsurile de urgență pe care guvernul spaniol le-a stabilit în materie de protecție socială.


Toti românii au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Concret, guvernul stabilește creșterea alocației pentru fiecare copil în întreținere de la 291 de euro la 341 (sume anuale) în cazul familiilor în situație de sărăcie (venituri inferioare a 50% a nivelului considerat ca umbral de sărăcie) și până la 588 de euro (49/lună) pentru familiile în situație de sărăcie extremă (cu o rentă anuală inferioară a 25% din nivelul considerat limită de la care o persoană este categorisită drept săracă).

Potrivit datelor Institutului Național de Statistică spaniol, în anul 2017, 31% dintre minorii mai mici de 16 ani din Spania se găseau în risc de sărăcie sau excluziune socială. În date absolute, un total de două milioane de minori sub 16 ani.

În plus, același organism constată că un număr de 630.000 de copii trăiesc în situație de sărăcie severă în peninsulă. S-ar găsi în această situație familiile compuse din doi adulți și doi copii minori care au venituri mai mici de 7.000 de euro anual, mai puțin de 600 euro pe lună.

Din calculele guvernului reiese că noul nivel al ajutorului social pentru copii, de 588 euro anual, ar scoate din situație de sărăcie severă 82.000 de copii.

Nu se știe câți români din Spania se găsesc în situație de sărăcie severă, comunitatea nu și-a sprijinit reprezentanți în primăriile locale (consilieri, primari, lucrători sociali) care să urmărească interesele colectivului de conaționali cu probleme care ar avea nevoie de ajutor social.