Tenerife – insulele eternei primaveri

5 zile in Tenerife

     Pentru cei care nu au fost inca in Tenerife, este o experienta care merita din plin. Desi este un zbor destul de lung, odata ce ajungi aici te simti altfel. Recomand sa inchiriati masina, pentru ca insula este mica si este usor accesibila.

     Cazarea la Florida Plaza in Puerto Viejo (la 30 de minute de condus de aeroportul Tenerife Norte) s-a dovedit a fi o optiune excelenta calitate – pret, iar vederea de pe terasa hotelului noaptea este superba. Nu numai vederea, dar si piscina…

     Puerto Viejo este un oras mic, pitoresc, ce se poate vizita intr-o jumatate de zi. Este o optiune buna de cazare, plaja, cumparaturi, dar si aproape de multe alte destinatii.

     La 15 minute de oras se afla Loro Park. Este o gradina zoological cu spectacole si tene_2multe alte atractii, unde se gaseste cea mai mare colectie de papagali, dar si spectacole cu delfini si orci (si nu ma refer la cele din Stapinul Inelelor aici). Pentru cei carora le plac parcurile acvatice, merita sa luati un bilet twin la pret redus pentru Loro Park si Siam Park.

     Siam Park merita din plin si a doua vizita, care se poate cumpara cu 50% reducere si folosi in urmatoarele 14 zile. Trecind peste cozile la care stai, atractiile si adrenalina bat multe parcuri de gen din Europa. Majoritatea instalatiilor sint cu colaci simpli sau dubli si in mod cert nu veti parasi parcul pina spre ora de inchidere.

     O alta atractie a insulei este vulcanul Teide (nici o grija, nu mai este activ), unde se ajunge cu masina si apoi cu telecabina. Daca va luati dupa GPS-ul google, riscati sa urcati pe niste strazi cu o inclinatie cel putin dubioasa, unde va rugati s ava tina frinele, ambreiajul, sa aiba suficienta putere masina sis a nu va intilniti cu alte masini, din nici un sens… Adrenalina pura, categoric! O data ce reusiti sa ajungeti la telecabina (cee ace este usor, pentru ca marcajele sint destul de bune), pregatiti-va sa urcati la 3000 de metri altitudine. Nu este recomandat pentru cei cu probleme cardiace si pulmonare, din cauza presiunii atmosferice. Ai o senzatie continua de ameteala si dureri de cap. Peisajul insa merita, pare ca de pe alta planeta si esti deasupra norilor. Daca vreti sa urcati sus de tot, aveti nevoie de autorizatie speciala si suficient timp pentru a prinde ultima telecabina, in afara cazului in care vreti sa faceti drumul (destul de dificil de altfel) de jos, un traseu de 4-5 ore.

     Los Gigantes sint niste stinci impresionate unde insa nu veti zabovi mai mult de o ora pentru citeva poze. Tot in zona merita insa vazut satul Masca. Atentie: aveti nevoie de masina puternica si nervi de otel. Drumul are o inclinatie foarte mare, cu serpentine in ac de par si destul de ingust chiar si pentru 2 masini mici. Vederea insa, mai ales la apus, este impresionanta. In rest destul de mic si pustiu. Pot spune dupa ce am mers si pe Transfagarasan, si pe Transalpina, ca este mai dificil drumul catre Masca.

tene_1

     Pentru locatii de plaja recomand piscinele naturale din Garachico (atentie insa la zonele stincoase si cu curenti puternici), Candelaria (cu nicip fin negru si plaja lata), Playa de Socorro (numita in mod special asa pentru curentii puternici si gradul de dificultate ridicat, preferata in special de surferi), dar si Las Teresitas, cu nisip foarte fin, apa limpede si diverse creature marine de observant.

     Ca ultima destinatie de vizitat este capital, Santa Cruz de Tenerife, interesanta, dar unde nu am zabovit mai mult de citeva ore. Atentie insa la plecare, este posibil ca din cauza cetii sa aveti intirzieri la zbor sau chiar sa fie anulat.

     Ca o concluzie finala, Tenerife merita din plin vazut si este o destinatie unde intentionez sa revin. Nu degeaba este supranumita insula eternei primaveri.