Blat impotriva votului prin corespondenta?

     Oare care sunt adevaratele motive pentru care coalitia actuala refuza un asemenea proiect de lege? Frica de a dilua electoratul rural si usor de pacalit cu amenintari nefondate de genul tarierii pensiilor? Frica de a nu avea control asupra maselor de oameni care nu pot fi cumparati cu galeti, cizme si faina?

     Sau mai degraba consecinta unui vot care permite diasporei sa reinnoiasca sangele politicii romanesti avand in spate sute de mii de romani care sunt dispusi sa stea in vant, frig si ploaie doar de dragul reinnoirii clasei politice actuale?

     Pusi in fata testului votului prin corespondenta, politicienii nostri arata slabiciune de caracter si incapacitate de a intelege concret ce inseamna sa sustii economia nationala cu milioanele de euro pe care diaspora le trimite acasa si care lupta pentru cauza lor si a celor ramasi in Romania.

     Coalitia de la putere e inerta si nu are niciun interes in a misca un deget in acest sens. Dar daca Opozitia a avut sansa sa faca o schimbare si nu a facut-o, atunci cu ce legitimitate critica atat de dur actuala guvernare?

    Uneori a-ti pune cenusa in cap este mai demn decat sa arati cu degetul. Daca nici macar ei, cei care nu se amesteca cu binomul de blat Putere-Opozitie, nu au fost de partea noastra, atunci in cine sa mai avem incredere?

Iulian Bulai este specialist in diplomatie culturala, iar din 2015 este membru al Fundatiei CAESAR.

Cititi articolul integral aici: