Uleiul de Argan- Elixirul Frumusetii

     Moroccan Oil, denumit in mod uzual ulei de argan, este un ulei vegetal obtinut din seminte de arbust de argan, care contine o cantitate impresionanta de acizi grasi esentiali si are valoare nutritiva deosebita, beneficiile acestuia acoperind domeniul frumusetii, cat si al sanatatii.

     Uleiul de argan se obtine din arborele de argan (Argania spinosa), un arbore care nu creste decat in regiunea de sud-vest a Marocului, Essaouira-Agadir. Arborele de argan este o specie amenintata de defrisari. In urma unei supra-exploatari care a pus-o in pericol, padurea de argan a fost declarata rezervatie a biosferei de catre UNESCO. În 1999, UNESCO a recunoscut di clasificat arborele de argan ca parte a patrimoniului mondial.

     Uleiul de argan este folosit indeosebi in industria cosmetica. Se apreciaza ca uleiul de argan are printre cele mai mari concentratii de vitamina E dintre toate alimentele existente. Asadar, folositi ulei de argan pentru hidratarea pielii si impotriva ridurilor.

     Secretul frumusetii multor vedete de pe covorul roşu este nimeni altul decat…uleiul de argan. Printre celebritatile care au ales sa foloseasca in ritualul de ingrijire ulei de argan se numara: Eva Mendes, Gwyneth Paltrow, Marisa Tomei, Emily Blunt si Hugh Laurie, actorul care l-a interpretat magistral pe cinicul si morocanosul Dr. House.

     In ceea ce priveste intrebuintarile medicale ale acestui ulei, putem spune ca pastreaza fluxul sangvin in limite normale, reducand astfel nivelul de colesterol din organism si intarind sistemul imunitar.

    De asemenea, efectul antiinflamator este tocmai cel care grabeste procesul de vindecare al tesuturilor, cum ar fi în cazurile de varsat de vant, zgarieturi sau arsuri ale pielii.

    Consumat dimineata, uleiul de argan previne obezitatea, avand efect de reducere a senzatiei de foame.

      Acestea fiind zise se pare ca uleiul de argan nu trebuie sa iti lipseasca din casa.