Încheierea Casatoriei în fata Autoritatilor Spaniole

Încheierea Casatoriei in fata Autoritatilor Spaniole presupune conformitatea cu legile in vigoare si pregatirea unor acte specifice. Va prezentam necesarul de documentatie de pregatit.

CETATENII SPANIOLI AU NEVOIE DE URMATOARELE ACTE :

* Certificat de naștere Literal, eliberat de Starea Civila corespunzător locului nasterii nu mai vechi de 6 luni (pot fi solicitate prin intermediul site-ul Ministerului Justiției: www.mjusticia.es).

* Certificat de stare civila. În Spania este emis de Primărie. Expiră după 3 luni.

În cazul în care sunteți divorțat, se va prezenta certificatul de căsătorie literal cu înregistrarea corespunzătoare dizolvarii casatoriei.

În cazul în care sunteți văduv, se va prezenta certificatul de deces și Livretul de Familie sau certificatul de căsătorie.

CETATENII STRAINI (Români în cazul nostru) AU NEVOIE DE URMATOARELE ACTE

*Certificat de naștere

*Certificat de starea civilă. (ANEXA nr 9)

*Certificatul de ”inscripție consulară” . Certificat în limba spaniolă care cuprinde toate datele de identificare ale titularului-solicitant și atestă fapul că acesta a fost înscris în evidențele oficiului consular. Pentru eliberarea atestatului, solicitantul trebuie să se prezinte la Consulat personal, prezentând în original următoarele documente:

• pașaportul românesc sau cartea românească de identitate valabile; • certificatul de rezident comunitar (hoja verde)

În caz de divorț, se va prezenta certificatul de căsătorie cu mentiunea divorțului

În cazul unei văduv, se va prezenta certificatul de căsătorie și certificatul de deces al primului soț.

Fiecare certificat trebuie să fie legalizat cu APOSTILA DE LA HAGA și tradus în limba spaniolă de un traducător autorizat MAEC.