Cum sa ai internet in Spania


Faza „proaspăt venit”

Venit în Spania de curând vrei doar internet într-un telefon mobil și minute cât să vorbești în Spania și cu țara, cauți cel mai mic preț pentru cât mai mulți giga de internet cât să îți meargă Facebook și WhatsApp plus minute de vorbit pentru cât mai mult timp posibil.

Cea mai la îndemână soluție când vrei internet în mobil și ceva minute cu țara este DIGI Spania. Costă 10€ o cartelă reîncărcabilă cu număr de Spania. Pentru 10€/lună activezi un Bono cu 20 de Giga de internet plus 400 de minute de apeluri spre Spania sau România cu avantajul adițional că dacă unde suni e un număr care ține de DIGI Spania sau DIGI România apelul nici măcar nu se scade din cele 400 de minute, convorbirile între numerele DIGI Spania, Italia, România sunt gratis.

Digi nu este unica soluție pentru proaspeții veniți, mulți au început cu Lyca, Lebara, Orange, Jazztel, Vodafone sau Movistar, ce le-a căzut în mână odată ajunși în Spania. Acum douăzeci de ani plăteam doi-trei euro pe minut la Telefonica să vorbim în țară. Era ce aveam la dispoziție.

Pasul doi „stabilit la casa ta în Spania”

Odată stabilit în Spania lucrurile se schimbă, aâezat la casa ta îți trebuie în plus un internet în casă, un WiFi cum se spune. Copiii au teme de făcut, ai un calculator, două laptopuri, un televizor, alarmă, lucruri de-astea care au toate nevoie de o legătură permanentă la internet, caz în care varianta cu doar Giga într-un mobil nu mai este destul. Iei internet în casă la o companie spaniolă la fel cum face oricare dintre vecinii tăi. Ți-ar place de la Digi pentru că ai și mobile de la ei dar ce te faci dacă Digi nu ajunge cu fibra la tine acasă?

Îți iei Orange, Vodafone, Msmovil, Jazztel, Adamo, Euskaltel sau altceva este disponibil la adresă.

Astăzi

DIGI Spania rămâne varianta optimă pentru românul stabilit în Spania pentru prețul mic al convorbirilor pe mobile cu țara sau pentru că are tarife de 5-6-9-12-15€/lună în mobile cu volume de Giga generoase în fiecare dintre variante dacă alegi contractul convergent cu fibră+mobile la DIGI presupunând că fibra DIGI ajunge unde ai tu casa.

Nu peste tot ajunge.

Am cerut informații la un distribuitor general oficial de telefonie din zona Barcelona, Virtual Remote Services, cu rugămintea ca referințele să fie focusate pe solicitările venite dinspre românii stabiliți  în Spania și am aflat asta:

  • Românii „vechi” au, mulți, contracte încă în vigoare cu companii ca Jazztel, Movistar, Orange sau Vodafone pe care le plătesc ori din obișnuință, ori că încă mai au de plătit rate la vreun terminal cumpărat în rate. Așteaptă să se termine permanența casă iasă din contract sau plătesc anticipat ieșirea.
  • Nu toți locuiesc în zone unde fibra DIGI este disponibilă, 20% dintre ei trăiesc în locații neacoperite cu fibră de nicio companie. Locuiesc în arii depărtate de nucleele urbane, în ferme, comunități izolate, sate, localități cu densitate de locuitori joasă, neatractive pentru dezvoltatorii de comunicații. Soluția pentru ei este tot la DIGI care vinde un contract cu Giga nelimitați pentru 25€/lună. SIM-ul poate fi asociat cu un router 4G care acoperă toată casa. Vezi aici: router4g
  • Românii „vechi” au mulți conflicte nesoluționate cu companiile spaniole și se pot trezi că fac solicitare la o altă companie și aceia, digi inclusiv, le refuză cererea pentru internet în Spania din cauza unui scor de bonitate bancară negativ, se regăsesc pe vreo listă de „rău platnici” după experiențe mai vechi cu alți operatori. Este exact momentul în care ai nevoie de un consilier. Sună la 643 21 14 50.

Întreabă un consilier despre cea mai bună opțiune pentru casa ta din Spania. Poate că îți recomandă DIGI, sau poate îți sugerează O2, poate că ce ajunge la tine acasă optim este FiNet, orice casă are o istorie care nu seamănă cu a altuia.

Documentarea ne-a sugerat să întrebăm pe subiect pe cineva care chiar știe despre internetul în casă pentru stabiliții în Spania, am extras datele din conversația cu expertul în telefonie al Virtual Remote Services. De 18 ani în Barcelona VRStel poate că îți poate recomanda DIGI nu se limitează doar la asta, poate vrei în plus 5G, e-sim, sau ai un trecut cu vreo altă companie și ai nevoie de una a doua oportunitate.