Comunicat: Controale instituite la frontiera cu Franta

Ambasada Frantei la Madrid face public urmatorul comunicat cu privire la situatia liberei circulatii inspre si dinspre Franta:

„Controale la frontiere: Presedintele Republicii a decis instaurarea imediata a controalelor sistematice la toate punctele de intrare in teritoriul national (al Frantei, n.r.)

Aceste controale vor fi efectuate la punctele de acces rutier, feroviar, maritim si aeroporturi.

Aeroporturile vor continua in functionare

Legaturile feroviare si aeriene sunt asigurate”

La granita asteptati-va la control de pasaport. Din informatiile pe care le avem, cetatenii romani se pot identifica in continuare si cu buletinul de identitate in vigoare, in lipsa pasaportului.

Cele mai fiabile informatii le puteti obtine din surse franceze, accesati link-ul de mai jos, situatia se poate schimba de la o ora la alta.

Consulatul Romaniei la Barcelona ii sfatuieste pe cei interesati sa nu isi schimbe planurile de calatorie dar sa ia in calcul posibile dificultati, inerente situatiei exceptionale a momentului. De asemenea aminteste ca este necesar sa urmati indicatiile oficialilor francezi in privinta masurilor de securitate.

Textul original:
„Informations aux voyageurs (14 novembre 2015)

Contrôles aux frontières : le Président de la République a décidé d’instaurer immédiatement des contrôles systématiques aux points d’entrée sur le territoire national.

Ces contrôles sont effectués aux points de passage routiers, ferroviaires, maritimes et aéroportuaires.

Les aéroports continuent de fonctionner.

Les liaisons aériennes et ferroviaires sont assurées.”

Link info: http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/le-ministere-et-son-reseau/evenements-et-actualites-du-ministere/article/informations-aux-voyageurs-14-11-15?xtor=RSS-4