Subventii si ajutoare financiare pentru micii intreprinzatori.

Aceste subventii sunt menite sa faciliteze accesul la finantare si viabilitatea proiectelor de afaceri.

In ziua de azi intreprinderile mici si mijlocii pot conta cu destul de multe subventii financiare din partea statului. Subventile fac mai suportabila activitatea de zi cu zi, prin facilitarea de credit necesar atat in momentul de lansare cat si creditul necesar pentru gestiunea firmei pe termen lung. Aici sunt unele dintre cele mai importante.

Garantiile pe care le acorda Societatile de Garantie Reciproca (SGR) sunt un ajutor pentru intreprinderile mici si mijlocii nou infintate si pentru acele organizatii care au dificultati mari in accesul la finantare externa.

Linias de finantare pentru antreprenori ENISA. Ea furnizate de Ministerul Industriei, este o serie de granturi pentru a sprijini IMM-urilor financiar la cele promovate de către antreprenori, care încearcă să facă investiții în primele etape ale vieții și de a realiza un proiect de afaceri specifice.

Finantarea tinerilor antreprenori de ENISA. Scopul acestor ajutoare este de a incuraja crearea de intreprinderi promovate de tineri. Pentru a face acest lucru, ele faciliteaza accesul acestora la finantare preferentiala, cu o singura garantie, cea a proiectului lor de afaceri.

Ministerul Industriei, de asemenea, ofera ajutor pentru finantare de proiecte care fac parte din sectorul cultural si creativ, care sunt promovate de mici intreprinzatori.

Programul Emprendetur. Aceasta initiativa are ca scop sa faciliteze dezvoltarea de modele de afaceri inovatoare care imbunatatesc competitivitatea și profitabilitatea sectorului turistic spaniol.

Linia ICO. In anul 2015 Institutul de Credit Oficial a lansat o serie de ajutoare pentru intreprinzatori, atat spanioli cat si straini, care realizeaza investitii productive in Spania.

Harta de afaceri Business Angels. Incepand cu anul 2010, Ministerul Industriei promoveaza consolidarea și profesionalitatea intreprinderilor prin intermediul retelelor de Business Angels, care dezvolta servicii de intermediere intre companiile antreprenoriale si potentialii investitori.

Stimularea retelelor de afaceri Angels. Totodata exista ajutore destinate retelelor companiilor care atrag investitori, cu abilitatea de a evalua si de a promova investitiile in proiecte de inovatoare micilor intreprinzatori.

Credite pentru femeile intreprinzatoare. Programul de sprijin ale femeilor intreprinzatoare (PAEM) urmareste sa sprijine acest colectiv, oferindule ajutoare pentru a putea accesa finantare pentru proiecte de antreprenoriat  in conditii favorabile.

Legea de sprijin a intreprinzatorilor are ca scop  sa sprijine intreprinzatorii in activitatea lor si cauta sa incurajeze dezvoltarea, cresterea si internationalizarea lor.

Spain Startup Co-Investment Fund. Acest program s-a dezvoltat cu scopul de a promova cresterea economica, crearea de locuri de munca si modernizarea sistemului de afaceri spaniol. In acest scop, promoveaza dezvoltarea și consolidarea industriei financiare specializate in acest tip de investiție.

Linia ICO Cine Producción. Aceste subventii sunt destinate finantarii productiei de opere audiovizuale noi, ale caror drepturi de comunicare publica au fost alocate de catre producatori sau achizitionate de catre un prestator de servicii de comunicare audiovizuala, care au semnat acordul corespunzator cu ICO.

Ajutoare pentru costul garantiilor. Ministerul Educatiei a constituit  Audiovisual SGR, care are ca scop sprijinirea industriei audiovizuale prin diferite forme de finantare.

Linia ICO ICAA. Aceasta finantare se adreseaza companiilor private implicate in producția de filme de lung metraj si filme de animatie.

Companii bazate pe tehnologie. Aceasta initiativa finanteaza implementarea de noi proiecte de afaceri care necesita utilizarea tehnologiei sau cunostinte dezvoltate din activitatea de cercetare in care strategia de afaceri se bazeaza pe dezvoltarea tehnologiei.

Programul INNVIERTE. Aceasta strategie urmareste sa incurajeze intrarea de capital privat in companii de tehnologie spaniole, in conditii de piata. Mai exact, obiectivul urmarit este de a aduce abilitatile de management si de internationalizare si cunoastere a pietei.