El Clasico – Spania se opreste; doua ore.

De la 18,30 Sambata dupa amiaza Spania se opreste. Se joaca El Clasico Madrid-Barcelona.

Autoritatile madrilene au promis masuri de securitate extreme pentru El Clasico, care se joaca la mai putin de o saptamana dupa evenimentele de la Paris. Au declarat partida drept un eveniment de risc extrem, secretarul de stat pentru securitate, Francisco Martinez, si-a exprimat increderea in masurile de securitate implementate si crede ca sunt suficiente pentru ca partida de pe Santiago Bernabeu sa se desfasoare „cu normalitate”

El Clasico este de obicei un eveniment de risc, chiar daca de obicei temerile veneau din partea fanilor celor doua echipe si nu de la un atentat terorist cum se intampla sa fie acum.

Doua partide amicale au fost anulate marti din motive de securitate: Spania-Belgia si Olanda-Germania.

Se asteapta un numar de 80.000 de spectatori si mai mult de 1.500 de membri ai fortelor de securitate.

„El Clasico fotbalului spaniol va fi urmarita de circa 600 milioane telespectatori din 170 de tari, relateaza EFE.

Meciul va fi transmis de grupul Mediapro care va utiliza cea mai avansata tehnologie audiovizuala, prin transmisia in format 4K, Ultra HD, la o rezolutie care ofera o realitate imbunatatita.

Pentru acest meci, Mediapro a mobilizat o unitate mobila cu 12 camere 4K, cu care va transmite semnalul operatorilor care vor solicita aceasta rezolutie ridicata. Pana acum si-au manifestat interesul Germania, Elvetia si Hong Kong. Alte 37 de camere Full HD vor distribui imaginile unuia dintre cele mai asteptate evenimente sportive ale planetei.” spune sport.ro

Il vom vedea la DolceSport si DigiSport de la 18,15.

La ora redactarii articolului inca mai erau bilete de la 225 €/intrare.