Stefan Hrusca – Un Regal de Craciun pentru Barcelona

Cu Rugă pentru părinți Ștefan Hruscă nu poate rata. Imposibil să nu simţi ceva, ascultându-l. Florile Dalbe, Trei Păstori, Afară Ninge Liniştit, Linu-i Lin, Sfânta-i Sara de Crăciun, asta pentru a enumera doar câteva dintre piesele pe care nu te poţi opri să le murmuri la rândul tău.

Ştim că el s-a simţit ca acasă, noi sigur am regăsit în cântecul său bucuria sărbătorilor de iarnă. Freamatul acela special din apropierea sărbătorilor, cu agitaţia pentru impodobirea bradului şi grija pentru traista de covrigi pregătită colindătorilor. Mirosul de „acasă”, cozonaci, casă incălzită şi oameni cu chef de petrecere. Ritualurile familiare, obiceiurile inrădacinate, mirosul bisericii de crăciun, acestea toate, ştie să ni le reînvie, proaspete in memorie, Ştefan Hruşcă. Pentru asta îi mulţumim.

Pentru asta ii mulţumim şi Părintelui Aurel Bundă, preotul paroh al parohiei Ortodoxe din Barcelona, fără de care sărbătoarea simţurilor de ieri nu ar fi fost posibilă, Basilica Sant Pau dovedindu-se gazda ideală a evenimentului.

Asistenţa, numeroasă, a umplut până la refuz incinta impunătorului lacaş de cult Sant Pau, mulţi dintre spectatori venind cu autocarele din parohiile invecinate: Tarragona, Solsona, Manresa, Vilanova i La Geltru. Bucuria sărbătorii cântecului şi tradiţiilor româneşti a fost incununata de numărul mare de copii care, la invitaţia lui Ştefan Hruşcă au urcat pe scenă şi au cântat împreuna „Moş Crăciun cu plete dalbe / A venit de prin …”

Părintele Aurel Bundă a mulţumit tuturor pentru că au raspuns invitaţiei de a participa la concert. De asemenea, a mulţumit pentru participare şi implicare Doamnei Geanina Boicu – Consul General si Domnului Cosmin Mitrea – Vice Consul.

Foto: Diana Ioana Turilă
Foto: Diana Ioana Turilă

Spectacolul s-a încheiat cu o sesiune de autografe a lui Ştefan Hruşcă, s-a fotografiat, a oferit CD-uri cu colindele cântate in recital.

Acum nu ne rămâne decât să-l așteptăm cuminţi pe Moș Crăciun!