Urare pentru toți moldovenii de pretutindeni

Toată lumea este cuprinsă de vâlvota legată de Revelion și începutul anului 2016 fiecare face o urare pentru toţi moldovenii de pretutindeni. În toate colţurile lumii s-au adresat mii, sute de mii de mesaje pentru anul nou. Așa se face că în aceste zile ne aducem aminte şi își amintesc de noi o groază de persoane. S-ar părea că, cu noile tehnologii care le avem la dispozitie, e atît de uşor și rapid să facem faţă acestei avalanşe, dar nu e chiar așa.

Distanța sau numărul infinit de prieteni și apropiaţi face imposibilă misiunea de a te apuca să suni și să feliciți toată lumea în persoană, scapi Revelionul și orice scenariu posibil programat pentru această zi. Dacă faci o postare și etichetezi toată lumea pe care iți doresti să o feliciți sau să-i dorești ceva aceste zile, atunci rezultă nu e chiar frumos, e un pic așa „cutre” și demodat conform modei facebook-ului. De scrii pur si simplu ceva pe peretele tău ca mesaj tot pare a fi insuficient, pentru că e așa un „nu știu cum” impersonal. Să stai și să răspunzi la mesaje whatsapp în timpul sărbătorii e un chin, nici tu nu te distrezi și nici celor pe care îi ai alături nu le face mare placere să te vadă la tot pasul cu capul plecat în telefon.

Așa că aici suntem! E a doua zi de început de an și incă mai stăm cu mesaje de felicitare.

Cît de frumos și bine era odată! Trimiteai și primeai poștale de la cei de departe, care începeau a sosi pe la jumate de decembrie și continuau tot așa pîna la jumate de ianuarie. Telefonai acei familiari și prieteni care nu era chip să-i vezi la sarbatori.

Iar restul?!

La restul le treceai pragul si le spuneai din suflet „Un An Nou Fericit” și îi cuprindeai, și ii imbratisai cu drag, pentru că erau vecinii noștri de toată viața, unchii și verișorii din mahala sau din celălat capăt al satului, erau prietenii cu care te intîlneai la săniuș, la bibliotecă, la șezătoare, în prag, la club, etc… Pentru că așa erau timpurile, și în genere viaţa noastră avea altă unitate de masură.

Moldovenii de pretutindeni

Vă mai aduceţi aminte voi, moldoveni, de acei băieti de la Catharsis care de prin ’97 vreo câțiva ani buni ne-au veselit zilele și ne-au adus bucuria în case cu cîntecele lor?

Vă las aici cu o urare frumoasă, melodioasă și plină de amintiri. Să aveţi parte de tot ce e mai bun în lumea asta, pentru că o merităm toţi și fiecare dintre noi oriunde nu ne-am afla aceste zile. Urare pentru toți moldovenii de pretutindeni

Vă îmbrăţişez cu drag și așteptaţi mesaje de felicitare, căci mai avem motive de sărbătoare!

Aici puteţi vedea mai mult de Catharsis