Cel mai „cool” loc de sub pamant din lume – Salina Turda din Transilvania –


Salina Turda din judetul Cluj este cel mai frumos loc de sub pamant din lume. Asta au decis jurnalistii de la Business Insider in 2014, care lauda obiectivul turistic din Transilvania, dupa ce Salina Turda a fost inclusa in top 25 destinatii din lume despre care turistii nici nu stiu ca exista.

Mai mult decat atat, zilele trecute, Salina Turda din judetul Cluj a ajuns pe prima pagina a site-ului CNN. Richard John Seymour, unul dintre cei mai cunoscuti fotografi din Marea Britanie, a fost profund impresionat de felul in care a fost amenajata salina. Fotografiile facute de Richard John Seymour in Salina Turda vor fi expuse intr-o galerie din Londra. „Fotografierea acest spatiu a fost o provocare din cauza dimensiunii sale… Sunt de multe ori atras de contradictii in munca mea, iar Salina Turda intruchipeaza aceasta idee. Este un monument istoric incontestabil, frumos, de inginerie si efort uman”, a declarat fotograful britanic.

smart up

Folosita ca adapost in Primul Razboi Mondial, Salina Turda a fost folosita ulterior drept depozit pentru branzeturi, pana in 1992, atunci cand a fost deschisa publicului. In ultimii ani, salina din orasul Turda a devenit una din cele mai mari atractii turistice din Romania, dupa ce a fost reabilitata cu fonduri europene. „Salina Turda din Transilvania este in prezent un muzeu subteran si un parc de distractii cu panouri de baschet, piste de minigolf, un carusel si un lac subteran pe care te poti plimba cu barca”, scrie Business Insider despre obiectivul turistic romanesc in topul celor mai „cool” locuri de sub pamant din lume.

Noi adaugam pentru cei cei interesaţi ca vizita la salina va fi una de neuitat atat pentru adulti cat si pentru cei mici care cu siguranta ca nu se vor plictisi. Se pot da in masinute sau sa se joace diverse jocuri recreative. Adultii se pot relaxa la noul centrul de spa si tratament sau pot practica exercitii de fitness, beneficiind de aerul bogat in sare cu o umiditate de aproximativ 80%. Mina are chiar si un centru de vindecare pentru persoanele cu afectiuni pulmonare.


Toti românii din diaspora au în casa TV românesc. Tu?
dolce telekomStai informat, tine legatura cu evenimentele din tara, vorbeste romaneste / Tv satelit oriunde in Europa /


Salina Turda a depasit obiective celebre precum Pestera Cristalelor din Mexic si Biserica San Clemente din Roma.

Zacamantul de sare se intinde pe o suprafata de aproximativ 45 de kilometri patrati, in municipiul Turda. Grosimea medie a sarii este in jurul valorii de 250 de metri, iar in prezent salina constituie un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare.

Adresă: Aleea Durgăului 7, Turda 401106
Program: Deschis zilnic · 09:00–17:00
Telefon: 0364 260 940

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook.