Scandalul „Antena” – rezumat

Scurt istoric pentru cei care au pierdut episoadele anterioare:

Acum doi ani antenele au refuzat să plăteasca pentru retransmisie către Digi TV (RDS&RCS). Au fost negocieri obişnuite, similare celor cu Protv sau cu oricare altă companie, insă Voiculescu a încercat să impună un contract dezavantajos. Digi refuză şi drept urmare scoate din grila de programe Antena 1, 3, Euforia.

Directorii antenelor profită de influenţa pe care o au şi obtin sunt bănuiţi că obţin (conform rechizitoriului) de la şeful ANAF informaţii despre anchetele pe care garda financiara le face la RDS. Cu informaţiile astea pe masă antenele se pare că şantajează RDS-ul, care nu cedează şi se lasă cu proces.

Cu stăpânul antenelor la închisoare statul vrea recuperarea a 60 de milioane furate, drept pentru care îi confiscă şi clădirile din care transmit antenele. În 2014. Pentru că sunt un trust de presă puternic, cu care nimeni nu vrea sa se certe, obţin îngăduinţa primului ministru de atunci V.V. Ponta, care îi asigură că nu ii dă nimeni afară cât e el şef de guvern. Drept care şeful ANAF ascunde sub preş dosarul de executare silită.

Săptămâna asta Cioloş îl destituie pe şeful ANAF şi, surpriză, dosarul Voiculescu izbucneşte din sertarul uitării: în 5 zile (conform articolul 1039 din legea 134/2010) statul vrea localul gol. Că aşa spune legea. Dar legea spunea asta şi acum doi ani.

Asiguraţi-vă de seminţe şi pop-corn, spectacolul continuă.

Foto:Pixabay.com

Un răspuns la „Scandalul „Antena” – rezumat”

  1. In cazul Trustului Intact si a altora ce se afla in aceeasi situatie nu se aplica legea 134/2010 si articolul 1039, pentru acestia se aplica „Ordonanta 14/ 2007 pentru reglementarea modului si conditiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, in proprietatea privata a statului” cu ale sale norme de aplicare emise de guvern, adica HG 731 din 2007 !

    Odata citite acele articolo de legi impreuna cu normele de aplicare se poate trage o singura concluzie :cei de la Antene au dreptate !

    P.S. N-am nici o treaba cu Antenele, nu lucrez la ei in mod direct sau indirect, doar urmaresc ce se intampla si vreau sa flu adevarul citind si parerile pro ce vin cu argumente, dar si parerile in contra ce aduc argumente, asa cum este cazul aici.
    Pentru mine lucrurile sunt foarte clare, sper ca si pentru altii ce inca sunt confuzi…

Comentariile sunt închise.