„Sa ne dea afara din Spania” au zis catalanii

    Miguel Cardenal, presedintele Consiliului Superior al Sportului din Spania a comunicat ca „nu se poate permite, nici nu poate ramane nesanctionata folosirea unei manifestari sportive pentru a deprecia un inalt simbol al statului cum este imnul national”
    Este evident vorba despre fluieraturile masive in timpul intonarii imnului national inaintea finalei Cupei Regelui de pe Camp Nou dintre FC Barcelona si Athletic Club de Bilbao de saptamana trecuta.
Astfel ca s-a hotarat suspendarea celor doua echipe din competitie pentru anul viitor.
    Procuratura generala de asemenea evalueaza probele stranse de catre politie in vederea unor eventuale masuri cu caracter penal care s-ar putea impune.
     Cele doua cluburi s-au intalnit de trei ori in ultimii ani in finala cupei si in fiecare dintre ele a fost fluierat imnul national.

    Prima ocazie s-a produs la finala din 2009 in Mestalla (Valencia). Nu s-a transmis in direct si cand s-a transmis inregistrarea banda audio a fost manipulata filtrandu-se fluieraturile.

Cea de a doua trei ani mai tarziu, in 2012, cand ar fi trebuit sa se joace pe Santiago Bernabeu. Doar ca Real Madrid a renuntat la un milion de euro si s-a jucat pe Vicente Calderon iar fluieraturile au urcat cu cativa decibeli, de data asta cu agravanta ca se intampla in capitala.

A treia mare fluieratura a fost cea de saptamana trecuta. dat fiind ca Camp Nou este stadionul cel mai mare din Europa (capacitate 99.354 spectatori) a fost fluieratura cea mai mare din istorie, atingand 120 de decibeli, similar cu al unui avion la decolare.