Televiziuni americane cenzurează o reclamă de talie mare

30 de secunde. Alb-Negru. Modele de talie mare pozează râzând în lenjerie sau ţinută sport. O mamă alăptându-şi surâzătoare copilul. Aceasta este tot ce se vede în ultima reclamă a firmei de lenjerie Lane Bryant. Nimic mai mult. Nici nuduri, nici sâni dezgoliţi, nimic din ceea ce, a-priori, ar putea părea reproşabil anunţului.

Cu toate acestea, cele două principale canale de televiziune nord-americane, NBC şi ABC, au decis că spectatorii lor nu ar trebui să vadă aceste îngrijite şi pline de optimism imagini. Aşa cum arată publicaţia on-line TMZ, modelul de talie mare (n.r. noi i-am spune ‘talie mai aproape de realitate’) Ashley Graham şi colegele ei nu se vor putea strecura să tulbure liniştea căminelor americane pentru că niciunul dintre canale nu consideră adecvată emiterea clipului. Ce îi incomodează? Ce au văzut riscant în imaginile  cu tinere care îşi arată corpul în atitudini naturale? Care este diferenţa între aceste imagini şi cele atâtea altele din spoturi cu fete în bikini sau lenjerie care bombardează televiziunea cu imagini mult mai incitante sexual decât acestea?

“Campania This Body pretinde să fie o formă amuzantă de sărbătorire a femeilor de toate formele şi tallile. Toate femeile trebuie să fie admirate şi trebuie să se simtă comod în a se exprima după cum l-i se va părea mai bine. Vrem să se ştie că pot atrage atenţia asupra lor, fiind la fel de atractive ca oricare altă femeie şi pot decide singure ce înseamnă frumuseţea pentru ele. Reclama This Body nu este ceva nou. Este vorba despre o adevărată sărbătorire a femeilor, orice talie ar purta, făcând ceea ce le face frumoase alăptându-şi copilul sau mândrindu-se cu corpul lor în felul în care cred de cuviinţă, rupând barierele şi arătându-se pur şi simplu cum sunt sau cum vor să fie”, a explicat firma de lenjerie.

Nu este prima dată când Lane Bryant se luptă cu cenzura. În 2010 televiziunile ABC şi FOX au cenzurat alt spot protagonizat de acelaşi model ‘cu forme’ în care pur şi simplu se vedea punându-şi un pardesiu peste o lenjerie roşie. Între timp, reclame ca acesta se difuzează fără nici o problemă la televiziunea nord-americană:

Puteţi citi articolul original în Racked.