Penultima monedă a lui Fernando Alonso – Formula 1

Formula 1 îşi porneşte motoarele săptămâna aceasta, prima etapă va avea loc în acest week-end în Australia.

„Nu suntem la nivelul celor mai buni însă pasul înainte faţă de nivelul de anul trecut este enorm”, declara Fernando Alonso la microfonul Onda Zero cu două săptămâni în urmă. Pilotând o maşina McLaren, evoluţia denumită McLaren Honda MP4-31, confirmă că încă mai este de aşteptat până să-l vedem luptând nu atât pentru victorie cât pentru un loc pe podium măcar.

Este realitatea penultimului sezon de Formula 1 care figurează în contractul său, sezon în care se împlinesc 10 ani de la câştigarea ultimului său titlu mondial cu Renault. Nu va fi un an în care să îl vedem pe Alonso triumfând în lupta directă cu cei din frunte, însă va fi unul în care ne vom da seama dacă anul care vine, ultimul din contractul cu scuderia britanică, va avea vre-o opţiune pentru câştigarea celui de al treilea titlu din carieră.

În orice caz, să-şi îmbunătăţească rezultatul de anul trecut când a terminat cu doar 11 puncte, zece dintre ele într-o cursă de „supravieţuire” în Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei, pare a fi o sarcină uşoară.