Costel Gâlcă – Restul Lumii: 2-1

Costel Gâlcă a făcut un pas important cu echipa sa, Espanyol Barcelona, în lupta penu poziţiile care asigură continuitatea în prima ligă spaniolă, dar nu e sigur că dacă îndeplinește acest obiectiv, – salvarea de la retrogradare în cel mai puternic campionat de fotbal din Europa, va  rămâne antrenor pe Cornella-el Prat.

Dani Sanchez Llibre, fost președinte al lui Espanyol până în 2011, a dezvăluit în cadrul programului 24 horas non stop de Tiempo de Espanyol, că nu se cunoaște numele antrenorului din sezonul viitor, în condițiile în care Gâlcă are contract până în iunie.

“Îmi place Gâlcă, nu e un antrenor rău. Are o clauză în care se specifică faptul că dacă termină în primele zece, i se prelungește automat contractul un sezon.”, a spus Sanchez Llibre.

“Sunt mulțumit de victorie și de implicarea echipei. N-am început bine, dar am crescut pe măsură ce a trecut timpul. Am avut forța să întoarcem rezultatul. Am jucat mai bine între linii în a doua repriză și ne-am surprins rivalii.”, a spus antrenorul român la conferinţa de presă posterioară partidei.

Costel Gâlcă a ţinut să menţioneze sprijinul pe care tribunele îl acordă echipei, comentând că „ne-au ajutat în fiecare moment” şi remarcă faptul că echipei îi este mai uşor pentru că „vom avea linişte până la viitorul meci, cel cu Malaga. Trebuie să ne păstrăm concentrarea şi să căutăm cea mai bună cale prin care putem scoate cele trei puncte puse în joc”.

Antrenorul român a închis conferinţa de presă cu o atenţie dedicată sărbătoririi Zilei Internţionale pentru lupta împotriva Sindromului Down, de luni 21 martie. „Această victorie este pentru ei”, a comentat.

După victoria de duminică, Espanyol are 35 de puncte și, cu 8 etape înainte de finalul sezonului, a urcat pe locul 12, la un punct de poziția a zecea, ocupată de Deportivo. Gâlcă și-a lăudat elevii după succesul contra lui Bilbao.