Veronica Matcovici – Un zbor prea scurt

Am ales să ne abţinem de la relatarea celui mai grav accident soldat cu victime care a avut loc în ultimii ani în Spania imediat ce am aflat că printre victime s-a aflat şi o româncă – Veronica Matcovici. Din respect pentru familia studentei decedată în accident am ales să ne prezentăm condoleanţele astăzi, la două zile după tragedie.

Astăzi în ultima dintre cele două zile de doliu oficial instituit în Catalunya, când drapelele sunt coborâte în bernă în semn de omagiu pentru cele 14 victime ale cumplitului accident, comunitatea românească din Barcelona este alături de familia Matcovici. veronica matcovici

Sincere Condoleanţe Familiei

Grav accident de autocar pe autopista AP-7 în apropiere de Amposta, Tarragona (aprox 100km de Barcelona)
-majoritatea pasagerilor erau studenţi incluşi în Programul de schimb Erasmus de diferite nationalităţi;
-accidentul a avut loc la 06 dimineaţa, duminică în timp ce se întorceau de la o sărbătoare tradiţională din Valencia;
-8 dintre victime se află in spitalul din tarragona;
-au acţionat 17 maşini de pompieri, 7 salvări dotate special, 5 ambulanţe şi un elicopter;
-s-a pregătit un hotel – Hotel SB Corona de Tortosa – unde s-au cazat familiile răniţilor şi o echipa de psihologi specializaţi;
-13 morţi imediat dupa accident + o studenta italiană decedată la spital;
-Veronica Matcovici avea 24 de ani şi era studentă la facultatea de geografie – Universitatea Ioan Cuza din Iaşi, transferată cu puţin timp în urmă cu o bursa de studii la Universitatea din Barcelona.

Din conferinţa de presă a oficialităţilor catalane de azi dimineaţă: „Din partea Guvernului (Catalan n.r.) s-a luat legatura cu ambasadelor si consulatele ţărilor cărora le aparţin victimele pentru a se pune în contact cu familiile afectate. Astazi va fi o zi dură pentru toţi. Sunt zile dificile pentru a găsi zboruri. Câteva familii încă nu au putut ajunge” a detaliat consilierul de interior Jordi Jané.