Epistole de înfrumuseţare

Bună duminică, dragele mele

Pentru început doresc sa mă prezint: mă numesc Diana Vătafu, sunt estetician cu o experienţă în cosmetologie de peste 10 ani şi am plăcerea de a vă invita în fiecare duminică într-o călătorie în lumea minunată a înfrumuseţării.

Mai întâi haideţi să aflăm ce este cosmetologia şi cu ce se ocupă aceasta.

Cosmetologia este ştiinţa care se ocupă de îngrijirea externă a pielii în aşa fel încât aceasta să-şi păsteze elasticitatea,tonusul muscular,prospeţimea ajutând astfel tenul să depăşească trecerea timpului cu mai multă blândeţe.

Cuvântul “cosmetică” provine din limba greacă ,”kosmetike” şi înseamnă arta de a-şi face toaleta iar “cuvântul “kosmetikos” se referă la podoabe (a se împodobi).

Vreau sa ştiţi că femeile au fost dintotdeauna preocupate de îngrijirea lor, în acest sens vă pot spune că primele specificaţii despre acest lucru apar în Biblie în urmă cu 10 mii de ani, evocându-se primele practici de machiaj şi chiar palete de culori.

cosmetica

Dar în urmă cu 5000 de ani descoperirile arheologice din Egipt au scos la suprafaţă mărturii indubitabile privind grija faţă de aspectul fizic şi anume:borcane şi urcioare conţinând produse de make-up. S-a dovedit că doamnele importante ale vremii cum ar fi: Cleopatra, Nefertiti, Afrodita, Venus erau considerate frumuseţi misterioase care se puneau în valoare folosind produse de înfrumuseţare. În acele vremuri se foloseau unguente care aveau la bază uleiul de palmier, măsline sau nuca şi erau amestecate cu ierburi aromatice, acestea fiind folosite ca produse anti-îmbătrânire (dezhidratarea cauzată de razele solare era una din probleme).

Aceasta a fost prima incursiune în călătoria noastra şi abia aştept să descoperim împreună, în fiecare epistolă, secretele acestei lumi minunate.

Duminică plăcută si plină de relaxare.

A voastră

Diana Vătafu