Lucruri pe care le înțelegi doar dacă trăiești în Barcelona

Barcelona este unul dintre cele mai încântătoare orașe în care ai vrea să trăiești, iar pentru noi cel mai frumos dintre toate. A trăi aici, înseamnă a trăi sentimentul de a fi european, într-unul dintre orașele cele mai căutate de către turiști și cele mai cunoscute din lume. Ciudat, pentru că întors dintr-o călătorie de o săptamână pe aiurea nu te reţii să te plângi din nou de trafic, turişti sau de căldură; “em moro de calor” e textul preferat.

Dacă trăiești în orașul Condal, știi că fiecare cartier este o lume mai mică: cu sărbătorile lui specifice, cu obiceiurile şi stilul unic prin care se remarcă.

Dacă eşti vorbitor de catalană sau chiar dacă ești străin dar ai totuși niște noțiuni de bază, deja te-ai obişnuit că dacă ceri o bere, vei primi o bere, nu te aştepta și la tapas gratis.

Iată câteva lucruri specifice, pe care le cunoști doar dacă trăiești în Barcelona:

1. Îți iei la revedere printr-un “adéu”, oriunde ai fi: chiar dacă ești în Madrid, Praga sau Kuala Lumpur.

2. Niciodată nu ai intrat în Sagrada Familia sau în La Pedrera, însă ești sigur că sunt cele mai frumoase monumente din întreaga peninsulă.

3. Nu ai nevoie de Google Maps pentru a te orienta. Dacă știi în ce parte e marea și încotro este muntele, este suficient.

4. Moda începe aici, înaine să ajungă în alte locuri! Aveam ochelari cool înainte să fie la modă și îi idolatrizam pe Woody Allen, Haneke o Andréi Tartovski înainte să devină celebri și în vogă.

5. Noi nu spunem că limba oficială în Spania este spaniola, ci „el castellano”.

6. Barcelona este orașul cel mai frumos din lume, pentru că are de toate: plajă, munte, cultură, sport…

7. Sant Jordi este cea mai tare sărbătoare dintre toate: este un fel de Sfântul Valentin catalan, ziua îndrăgostiților, o sărbatoare cu caracter popular, cultural si romantic. Cu această ocazie, Barcelona se transformă într-o librarie-florărie enormă, în aer liber. Bineînțeles că nu sărbătorim Sant Valentin, aia este prea ’mainstream’ 🙂

8. Vaya, vaya ¡Aquí SÍ hay playa!

9. El pa amb tomaquet este cea mai buna invenție culinară din lume și refuzăm orice sandwici care nu are roșii și ulei de măsline, chiar dacă e cu Nutella.

10. El Caga tió. Nu avem Moș Crăciun ci un buștean care ‘emană’ de Crăciun cadouri dacă îi cânți și îl lovești cu un băț.

11. Dacă temperatura scade sub 20 de grade, înseamnă că vine iarna.

12. Poți să ieși sâmbăta la orice oră de la discotecă, pentru că metroul este deschis 24 de ore.

13. Se apropie vara și sigur o să dai o fugă până în Ibiza, biletul de avion oricum este ieftin.

digimobil