Noaptea Muzeelor în Barcelona

Mai mult de 80 de centre culturale sunt deschise gratuit astă-seară pâna la ora 01,00 din noaptea de sâmbătă spre duminică

Iniţiată în 2008, anul în a care avut loc prima ediţie Nopţii Muzeelor în Catalunya, manifestarea oferă anul acesta porţi dschise la 83 de muzee pentru a sărbători noaptea cea mai artistică a anului. Sunt programate mai mult de 150 de activităţi diferite, cum sunt conferinţe, vizite concertate, concerte şi ateliere sau recreări ale unor momente semnificative ale istoriei.

Muzeul Arts Santa Mònica este unul dintre destinaţiile obligatorii. Găzduieşte expoziţii de fotografie şi activtăţi muzicale.

CaixaForum găzduieşte expoziţia ‘Impresionistas y modernos. Obras maestras de la Phillips Collection’ şi una dintre cele mai importante colecţii de artă modernă şi avantgardistă cele mai importante din SUA cu Pollock, Kandinski, Van Gogh, Degas sau Picasso, între alţii.

Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona (CCCB) prezintă opera a mai mullt de 120 de artişti africani în manifestarea ‘Making Africa. Un continent de disseny contemporani’

De asemenea are loc a 13-a ediţie a „Atelierelor deschise Barcelona”, un proiect în care colaborează colective de artişti din diverse locuri ale zonei metropolitane în care invită iubitorii de artă să intre în studiorile creative.

Primăria a creat o hartă virtuală care permite identificarea atelierelor culturale pentru a face publicitate eenimentului, cu intenşia declarată de a pune bazele unei reţele de creatori interconectaţi.