Care este tipul tău de ten? Află cum să îl îngrijeşti

Bună duminică, dragele mele prietene,

Din nou la ziua noastră de relaxare iar călătoria în lumea înfrumuseţării merge mai departe cu prezentarea tipurilor de piele şi de asemenea vă voi prezenta factorii care influenţează diferite probleme ale acesteia cât şi modalităţi de îngrijire.

Astăzi vă voi vorbi despre:

pielea sensibilă ale carui simptome sunt: roşeaţa, iritaţia, descuamare. Factorii care influenţează aceste simptome sunt aerul poluat, fumul de ţigară, gerul, soarele puternic. Partea cea mai sensibilă este cea a feţei care fiind puternic vascularizată este afectată într-un procent mai mare decât alte părţi ale corpului. Aşadar, la acest tip de piele trebuie acordată o îngrijire atentă şi delicată, necesitând produse pe bază de concentrate de fitosteroli extras din rapiţă, acesta ajutând pielea să primească umiditatea de care are nevoie,regenerând lipidele.

pielea grasă este cea care secretă mult sebum, având exces prea mare de secreţii lipidice. Acest tip de piele prezintă pori deschişi, luciu şi are tendinţa de formare a acneei şi a punctelor negre.Î n cazul acestui tip de piele se recomandă creme cu PH 5,5 care inhibă dezvoltarea bacteriilor, încercând în acelaşi timp să pondereze învelişul acid al pielii. Sunt recomandate produse pe bază de Pantenol care distrug bacteriile raspunzătoare de formarea coşurilor şi comedoamelor, dar menţine pielea hidratantă si protejată.

pielea mixtă este, aşa cum spune şi denumirea, un mix de  părţi normale sau grase şi părţi uscate. Combinaţia tipică la pielea mixtă este zona T-ului, zona grasă cu pori lărgiţi, lucioasă sau cu puncte negre şi pielea uscată şi anume, părţile laterale cum ar fi tâmplele, maxilar şi obrajii care au un aspect ridat şi deshidratat. Este recomandat ca metodă de ingrijire folosirea de produse pe bază de Pantenol în zona grasă după care aplicarea în zona uscata a unei creme uşor absorbante pe zona care are tendinţe de uscare.

Deoarece există mai mulţi factori care influenţează problemele pielii noastre cum ar fi: mediul înconjurător, nutriţie,c limă, îmbătrânirea pielii, recomand în primul rând o demachiere atentă şi consecventă a pielii, în fiecare seară cu produsele recomandate în funcţie de tipul de ten specific, odihna care îşi pune amprenta rapid pe tenul nostru, consumul de alimente în special legume şi fructe care nu ar trebui sa lipsească sub nici o forma din dieta noastră zilnica şi nu în ultimul rând, consumul de lichide, aceasta însemnând apă în cantitate minima de 2 litri, care are puterea de a ne „curăţa interiorul” într-un mod incredibil, stopând foarte multe probleme să iasă la suprafaţa pielii.

Acestea fiind povestite, vă las în compania celor dragi cu rugămintea de a avea grijă de voi, pentru a rămane frumoşi atât pe interior cât şi pe exterior cât mai multă vreme.

Duminică plăcută, sănătoasă şi să ne revedem cu bine la următoare epistolă.

A voastră

Diana Vătafu