Începând cu luna Iulie românii din străinătate vor putea plăti online taxele și impozitele locale

Românii din străinătate vor putea plati online taxele și impozitele locale, inclusiv cu cardurile emise de băncile din țările în care muncesc, în maximum o lună de zile, a declarat, luni, Marius Bostan, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, în cadrul conferinței dedicată împlinirii a 5 ani de Ghișeul.ro.

Modalitatea prin care se va face efectiv tranzacţia va presupune utilizarea platformei on-line pe care Ministerul Finanţelor o gestionează şi care la ora redactării acestui articol nu este încă accesibilă din afara ţării. Subiectul se referă la taxele şi impozitezele locale pe care românii care locuiesc în afara României nu le puteau gestiona direct şi nu se referă sub nici o formă la taxe sau impozite pe care aceştia le datorează în ţara în care locuiesc.

Lansat în anul 2011, Ghișeul.ro este un proiect derulat în parteneriat de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR) și Asociația de Plăți Electronice din România (APERO), care permite plata online cu cardul a taxelor și impozitelor locale.