Primăria prevede trafic complicat de Sant Joan


Primăria a pregătit dispozitivul pentru asigurarea securităţii pe parcursul marii sărbători de Sant Joan care va fi sărbătorită pe plajele din Barcelona, cea mai populară destinaţie în noaptea de 23 spre 24 Iunie. Atenţia se va îndrepta în special asupra traficului rutier care se prevede a fi complicat ţinând cont că urmează un sfârşit de săptămână lung.

Se avizează că în acest an circulaţia în timpul nopţii de Sant Joan şi pe parcursul sfârşitului de săptămână poate fi complicată. Se estimează că se vor mişca aproximativ 525.000 de autovehicule prin toată aria metropolitană. Coincidenţa cu desfăşurărea alegerilor parlamentare de duminică vine să complice şi mai mult situaţia. Vă sugerăm să fiţi prudenţi cu consumul de alcool dacă trebuie să conduceţi, vor fi controale.

Sunt autorizate 15 focuri tradiţionale stradale pe timpul nopţii de Sant Joan. Oraşul va lumina de roşu şi galben fântânile din pasajul de Gracia şi Gemenele din Placa Catalunya. Anul trecut au petrecut pe plajă 55.000 de oameni, anul acesta se aşteaptă sa fie mai mulţi iar pariul primăriei de a lăsa plajele impecabile la ora 07,00, pregătite pentru turişti rămâne in continuare valabil astfel ca daca adormiti pe plaja guardia va avea grija sa va trezeasca devreme.

Metroul va circula toată noaptea de Sant Joan.

TMB va menţine sericiul de transport călători neîntrerupt timp de 45 de ore, de la ora 5 dimineaţa de joi 23 iunie până la ora 2 dimineaţa zilei de 25 iunie. Metroul îşi prelungeşte programul cu 2 ore faţă de programul de anul trecut.

Dacă folosiţi bicicletele de la Bicing trebuie să ştiţi că vor fi închise 34 de staţii pe parcursul nopţii astfel că vă puteţi vedea în situaţia de a merge mai mult pe jos până la prima staţie de biciclete.