Alege un fond de ten potrivit pielii tale

Bună duminică dragele mele,

Epistola cu numarul 13 aduce în discuţia noastră minunată de duminică un subiect care atrage atenţia şi anume cum alegem nuanţa potrivită a fondului de ten.

De mulţi ani observ dificultate în alegerea unui fond de ten potrivit şi m-am gândit să vă ofer câteva ponturi care să vă uşureze munca.

  1. În primul rând trebuie să stim că fondul de ten îl alegem în funcţie de tipul nostru de ten. De exemplu ştim că pentru tenul uscat este recomandat fondul de ten cremă care are conţinut mai mare de substanţe hidratante care ajută la menţinerea supleţii pielii, dar acest fond de ten nu poate fi folosit la persoanele cu ten gras deoarece îl va încărca şi mai mult.
  2. Un alt pont este acela că fondul de ten trebuie să fie invizibil, discret, să ascundă imperfecţiunile natural, lăsând pielea să respire.
  3. Revenind la alegerea nuanţei potrivite, o prima condiţie este să staţi într-o lumină naturală sau a unui bec cu lumina caldă (galbena) şi nu în cea a unui neon.
  4. Următorul sfat pune în discuţie persoanele cu tenul mai bronzat care vor alege un fond de ten auriu (galben) iar cele care se înroşesc la soare vor folosi fondurile roz.
  5. Testul celor trei dungi de fond de ten aplicate pe faţă, pornind de la deschis la o nuanţă mai închisă, va dovedi că poţi alege nuanţa potrivită respectiv că fondul de ten care nu se va mai observa după câteva minute este cel care ţi se potriveşte perfect. Un fond de ten potrivit va uniformiza pielea şi nu va crea această mască nedorită.

Invitaţia mea este să faceţi acest test, acum este momentul potrivit şi veţi vedea cu câtă uşurinţă veţi face alegerea corectă.

Duminică placută şi relaxantă, de ce nu şi la o şedintă de shopping de produse cosmetice.

A voastră,

Diana Vătafu