Tour De France – astăzi legendarul Tourmalet

Pentru iubitorii ciclismului care astăzi vor renunţa la plajă ca să vadă la Eurosport etapa Tour de France care include căţărarea pe miticul vârf Tourmalet din Pirinei începe oficial a 8-a etapă.

Mark Cavendish conduce în clasamentul pe puncte în timp ce Thomas de Gendt este ciclistul care poartă tricoul cu semilune roşii ale celui mai bun căţărător.

Clasamentul general are în frunte pe Greg Van Avermaet. Ciclistul belgian are un avantaj de 5’50” în faţa lui Adam Yates şi 5’51” faţă de Julian Alaphilippe. Marii favoriţi sunt în spate. Valverde la 5’53”, Purito Rodríguez la 5’54”. Froome şi Quintana la 5’57” iar Contador, încă încercând să se recuperze după căzătura din primele zile se află la 7’18” distanţă de tricoul galben.

Aparte de cele patru vârfuri provocatoare, ca de obicei exisstă un sprint intermediar la Esquieze Sere, la kilometrul 67, practic înainte de iniţierea ascensiunii pe temutul Tourmalet.

Aceasta va fi a 81-a ocazie în care se urcă Tourmalet în istoria Tour de France. Ultima dată, anul trecut câştigătorul a fost polonezul Rafal Majka iar ultimul spaniol care a triunfat a fost David de la Fuente în 2006.