Astăzi finala Euro2016

Astă seară pe stadionul Stade de France din Paris are loc Finala Campionatului European de Fotbal 2016 care se va disputa între reprezentativa ţării gazdă, Franţa şi reprezentativa Portugaliei.

Portugalia şi Francia (21:00 Dolce Sport HD, Protv HD) se întâlnesc în partida pe care orice fotbalist visează să o joace însă doar câţiva reuşesc să o facă în cariera sportivă. Cu Griezmann şi Cristiano Ronaldo la conducerea celor două selecţionate, întregul continent aşteaptă noua echipă pe care o va adora pe Planeta Fotbal.

finala euro 2016 marca
Prima pagină a ziarului Marca dedicat finalei Euro 2016

„Franţa este favorita finalei, dar cred că Portugalia va câştiga trofeul. Pentru mine ar însemna enorm. Am visat din totdeauna să câştig un trofeu cu naţionala ţării mele. La nivel individual şi alături de o echipă de club am câştigat tot ce era de câştigat în fotbal, astfel că ar fi ceva extrem de important să pot să îmi trec în palmares şi un titlu cu prima reprezentativă. Cred că e posibil şi de aceeaşi părere sunt şi colegii mei, dar şi toată suflarea portugheză. Trebuie să gândim pozitiv. Sunt de părere că duminică Portugalia va câştiga primul ei trofeu major” a declarat Ronaldo, conform site-ului UEFA citat de Mediafax.

Pentru a evita eventualele evenimente neplăcute, nu mai puţin de 6.800 de jandarmi şi ofiţeri de poliţie vor asigura ordinea în jurul stadionului, în fanzone şi pe bulevardul Champs Elysees atât pe durata marii finale de la Campionatul European cât şi după fluierul final.

În jurul arenei vor patrula în jur de 1.300 de jandarmi şi poliţişti, iar alţi 3.400 vor supraveghea zona bulevardului Champs Elysees, locul unde fanii celor două selecţionate ar putea să se strîngă pentru a sărbători triumful favoriţilor. În fanzone-uri se vor afla cel puţin 700 de forţe de ordine, iar restul, pînă la totalul de 6.800, se vor afla pe stadionul din Saint-Denis pe durata partidei dintre Franţa şi Portugalia.