Credeai asta despre Fitness

Lucruri false pe care toata lumea le crede despre fitness.

Oricine vrea să aibă un corp armonios, bine lucrat și fără grăsime iar pentru asta mulți dintre noi apelează la diete, la mersul la sală sau la mișcarea în aer liber. Nu toate tipurile de activităţi sunt la fel de eficiente în lupta cu kilogramele în plus. Iată câteva mituri despre fitness în care poate că ai crezut și tu.

Prima legendă este aceea că dacă transpiri slăbești sau dacă nu transpiri înseamnă că nu te-ai antrenat suficient. Transpirația este o reacție a corpului în momentul în care acesta trebuie să își regleze temperatura. Dacă corpul tău s-a supra-încălzit va transpira pentru a reveni la o temperatură optimă. Dacă te vei antrena în saună sau într-un loc închis vei transpira mult mai mult decât în aer liber dar asta nu înseamnă că vei slăbi mai mult. Dacă ar fi fost așa toată lumea ar fi slăbit la saună, iar după 30 de minute ar fi ieșit cu pătrățele.

Poate că cel mai des auzit lucru este că abdomenele și exercițiile pentru abdomen te vor ajuta să arzi grăsimea de pe burtă. Total fals. Abdomenele îți vor lucra mușchii abdominali dar, în niciun caz nu vei face pătrățele dacă ai burtă, dacă insiști cu abdomenele. Ar trebui să apelezi la exerciții cardio, la o dietă echilibrată, la un stil de viața sănătos. Astfel, vei arde grăsimea uniform de pe tot corpul, deoarece nu se poate slăbi localizat, doar în zona abdomenului, făcând doar abdomene.

Al treilea mit este legat de febra musculară: Dacă nu faci febra musculară, antrenamentul tău a fost inutil. Nu este așa. Febra musculară este provocată de acumularea acidului lactic în mușchi și de incapacitatea corpului de a-l elimina. De exemplu, febra musculară la picioare durează mai mult decât la biceps. Deoarece bicepsul este foarte mic, faci foarte rar febra musculară în aceasta zonă și nu este la fel de dureroasa ca cea de la picoare.

Al patrulea mit este acela că dacă iei suplimente nu ești natural. De fapt, adevărul este că dacă iei steroizi nu ești natural. Suplimentele și steroizii sunt lucruri total diferite. Suplimentele cum ar fi creatina, proteinele sau multivitaminele te vor ajuta. Suplimentele nu te vor scoate din categoria de sportiv natural. O persoană care ia suplimente, poate arăta la fel ca una care nu ia, dar care are o atenție mai mare la tipul de alimentație. În schimb, steroizii te schimbă complet în comparație cu o persoană care nu ia steroizi, dealtfel consumul acestora fiind şi ilegal.

Exercițiile fizice pot să îmi șteargă obiceiurile culinare greșite. Şi acesta este doar un mit. Exerciţiile fizice, indiferent de cantitate, nu contrabalansează o dietă greșită. Pentru că 80% din felul în care arăți este definit de ceea ce alegi să mănânci.

Cu timp faci mai multe exerciții fizice, cu atât mai bine. 20 de minute de exerciții fizice intense, complexe și combinate în așa fel încât să implice toți mușchii corpului dar care să le dea diferitelor grupuri musculare timp de odihnă pentru a fi antrenate din nou, sunt mult mai eficiente decât o oră de alergat. Corpul tău se obișnuiește cu acea oră de alergat și începi să consumi tot mai puține calorii. Astfel că ar trebui să alergi tot mult iar exerciţiul va deveni tot mai puțin eficient. Îți va crește rezistența , dar nu vei reuși să slăbești mai mult.