Rimelul potrivit pentru un make-up perfect


Bună duminică dragele mele,

Călătorim şi în această duminică frumoasă de vară în zona make-up-ului, mai precis aflăm mai multe detalii despre un alt obiect nelipsit doamnelor şi domnişoarelor şi anume, rimelul.

Rimelul apare prima dată în Egiptul Antic, în jurul anului 4000 i.hr, fiind folosit atât de femei cât şi de bărbaţi pentru a alunga “spiritele rele”. Trecând de-a lungul anilor, de la egipteni pâna în epoca Victoriana, aflăm că un amestec de cenuşă şi suc de soc era cel care înfrumuseţa genele doamnelor dornice de înfrumuseţare.

Dar adevăratul inventator al rimelului în forma pe care o cunoaştem astăzi este chimistul francez Eugene Rimmel în secolul 19, numelului fiind sinonim în traducere cu cuvântul “mascara”. În anul 1913,T.L. Williams a creat pentru sora sa Maybel un produs similar pornind o afacere cu produse care se vindeau prin poşta, această afacere dezvoltandu-se din ce în ce mai mult, devenind faimoasa compania Maybelline.

De-a lungul timpului, rimelul a suferit schimbări atât în compoziţie cât şi în tehnica periilor ajungand la produse non-toxice ambalate elegant, în culori deosebite, cu perii din termoplastic uşor de manevrat si întreţinut.

Am aflat aşadar cine l-a inventat dar haideţi să aflăm câteva ponturi despre folosirea cat mai corectă a rimelului.

Un sfat important pe care vi-l împărtăşesc este acela de a începe perierea genelor de la bază, de la stânga la dreapta, aceasta dând senzaţia de lungire a genelor iar mişcarea de zig-zag va reuşi să separe genele într-un mod cât mai natural.

Un truc împărtăşit de make-up artişti este acela de a folosi un strat de rimel de alungire după care aplicaţi un alt strat de volum şi în acest mod genele voastre vor arata fabulos, ca ale unor dive din reclame.

De asemenea vă recomand să folosiţi un cleşte pentru curbarea genelor, ochii parând mai mari şi luminoşi dupa utilizarea acestuia dar atenţie după aplicarea rimelului aşteptaţi 5 secunde pentru a evita pictarea nedorită a pleoapelor.

Nu uitaţi de rimelul colorat care în mod evident are avantajele lui pentru fiecare doamnă sau domnişoară. O domnişoară blondă poate opta pentru unrimel maron pe timpul zilei transformând-o într-o apariţie delicată, trecând mai apoi la rimel negru spre seară care îi va conferi un look sexi şi deosebit. Rimelul albastru va crea un avantaj major persoanelor cu ochi albaştrii iar rimelul violet va scoate cu siguranţă persoanele cu ochi caprui din anonimat.

Sfatul meu cel mai important este să ţineti cont de peria fiecarui rimel şi nu neapărat de firma acestuia, o perie potrivită fiecarei lungimi de gene va face să arăţi incredibil de bine şi deosebit.

O duminică relaxantă şi minunată vă doresc cu priviri delicate şi deosebite!

A voastră,

Diana Vătafu