Demachierea – îndrumar de bune practici

Bună duminică, dragele mele prietene

Mă bucur nespus de mult că vă dedicați timpul, chiar și în concediu, să petreceți o parte din duminica voastră alături de mine și pentru acest lucru vă mulțumesc cu drag.

În această epistolă mi-am propus să vă vorbesc despre demachierea tenului, claritatea acestuia depinzând foarte mult de curățarea lui, etapă care trebuie efectuată cu atenție, seara, deoarece urmele de impurități și machiaj vor forma o pelicula cenușie care dă senzația de îmbătrânire a tenului.

Atitudinea grijulie și îngrijirea tenului sunt subiecte care ne interesează în ultima vreme din ce in ce mai mult și de aceea nu trebuie să ne ia valul aparițiilor pe piața cosmeticelor a sutelor de produse care apar și dispar în fiecare zi. Recomandarea mea este să testaţi cu grijă orice produs pe care doriți să-l schimbați în cosmetizarea tenului dumneavoastră, testul celor 24 ore vă va arăta cu siguranță compatibilitatea produsului cu ph-ul pielii.

Nu v-a scăpat cu siguranță apariția micilor perii de curățare a tenului care funcționează pe baterii și produc mișcări de rotație ușoare și delicate, curățând fiecare por al tenului. Poate fi o achiziție utilă pentru voi, dragele mele, care veți beneficia de 3 acțiuni în același timp: curățare completă, exfoliere și bineînţeles un masaj al pielii care stimulează microcirculația.

Acum nu trebuie să ne gândim la demachiere ca la un proces extrem de complicat ci doar trebuie repetat cu delicatețe și într-un mod constant pentru a ușura funcția excretoare a tenului, inflamațiile pielii fiind evitate cu ușurința.

Incă din vremuri străvechi oamenii cunoșteau efectele purificatoare ale apei care combinate cu uleiuri vegetale sau grăsimi animale, amestecate cu cenușa, infloreau chipurile doamnelor. Acestea au fost primele încercări ale oamenilor pentru a-și îmbunătați aspectul tenului creând produsul simplu numit săpun.

Așadar, pe lângă săpun și apă, avem o lume întreagă și parfumată de produse demachiante care îndepărtează murdăria de pe suprafața tenului și indiferent că este un gel abraziv, demachiant-cremă, demachiant bifazic, șervețele demachiante urmate de apă micelară, important este, dragele mele, să alegeți produsul potrivit tenului și vârstei, folosiți-le cât mai delicat și în fiecare zi.

O duminică delicată și relaxantă vă doresc și revederea cu voi este întotdeauna un prilej de bucurie și sănătate.

A voastră,

Diana Vătafu