Cel mai trist atlet dintre campionii Olimpiadei de la Rio


Se Gwang Ri din Coreea de Nord a câştigat, luni, titlul de Campion Olimpic la proba de sărituri după ce a dominat categoric finala. Gimnastul asiatic a primit 15,691 de puncte în faţa rusului Abliazin (15,516), argint, şi japonezului Kenzo Shirai (15.449), bronz.

Până aici, totul bine. Doar că Se Gwang, în timpul ceremoniei de premiere deja cu aurul olimpic la gât, nu a arătat nici cel mai mic semn de bucurie pentru câştigarea medaliei. Dimpotrivă, abia a schiţat un surâs uşor când şi-a salutat antrenorul.

Vedeţi fotografiile dacă nu vă vine să credeţi:

(Continuă după fotografii …)

cel mai trist atlet
EFE

atlet trist 1
AFP

atlet trist 2
Reuters

Se Gwang Ri, cel mai trist atlet dintre campionii Olimpiadei

Mulţi, prin reţelele de socializare, l-au calificat ca fiind „campionul cel mai trist din lume”, chiar dacă el, în declaraţiile sale pentru Daily Mail, a comentat că este „plin de bucurie” pentru că a putut oferi o „victorie pentru liderul nostru”, referindu-se la dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.

Acelaşi mediu de presă punctează că delegaţia nord-coreeană a fost păzită strict în orice moment de către oficiali ai guvernului lui Kim Jong-un, că le-au fost confiscate mobilele şi le-a fost interzis să intre în contact cu alţi atleţi din satul olimpic. Mai mult, asigură aceeaşi sursă citată, de asemenea nu au avut voie să viziteze nimic din Rio de Janeiro.