Eşti amant gourmet? Polmard


Măcelarul francez Alexandre Polmard este renumit în rândul gurmanzilor cu dare de mână pentru carnea de vită maturată printr-un proces de „hibernare” inventat de tatăl său în 1990.

Maturarea prin hibernare constă în congelarea cărnii cu aer rece suflat cu 120 de km/h, într-un mediu cu temperatura constantă de minus 43 de grade Celsius. O carne astfel conservată poate să-şi păstreze calităţile pe termen nelimitat, iar gustul devine mult mai bun.

satelit televizor

O friptură din carne pusă la hibernat în anul 2000 costă 3.000 de euro, preţ care acoperă costurile procesului de hibernare şi creşterea vitelor din rasa Blondă de Aquitania.

Carnea vintage, aşa cum mai este cunoscut în lumea gastronomică delicatesa francezului Alexandre Polmard, este obţinută de la vaci crescute în condiţii aparte.

”Familia mea nu concepe să crească animalele în adăposturi unde nu au suficient spaţiu sau într-un loc unde nu se pot plimba în voie. La noi trăiesc în aer liber şi au condiţii de cinci stele pentru animale”, a povestit Polmard pentru postul de televiziune american CNN.