Pescuit pe râul Ebru – Ieșim


Pescuitul este o pasiune a multora dintre noi. Prilej de relaxare și întâlnire cu natura. O plimbare până la Mequinenza pe râul Ebru, aproape de Barcelona, poate însemna atât o partidă de pescuit de neuitat, cât și o ocazie de deconectare de la cotidianul dinamic.

Aflată la 50 de kilometri de Lleida – Catalunya, micuța așezare Mequinenza reprezintă un loc ideal pentru pescarii de apă dulce. Știm cât de mult se feresc nativii spanioli de peștele de apă dulce. Însă pentru noi, românii, nimic nu se poate compara cu un crap prăjit alături de-o mămăliguță aburindă lângă mujdeiul de usturoi.


digi dolce focus 2017


Spuneam că Mequinenza reprezintă un loc minunat pentru pescarii de apă dulce. La câțiva kilometri amonte de acest orășel se contopesc râurile Segre și Cinca, iar puțin mai jos, Segre se varsă în Ebru. Un peisaj minunat pentru ochiul uman dar și un cadru perfect pentru crap, șalău sau somn, specii de peste cărora le plac locurile de confluență.

Ce face din Mequinenza un loc special pentru pescuit?

Aș putea spune că sunt rare locurile în care toate cele necesare să fie grupate atât de aproape. Mai precis, cazare de bună calitate, magazine cu articole de pescuit sportiv de apă dulce, drum de acces până la locuri de pescuit extraordinare, bărci pentru spinning la prețuri rezonabile sunt grupate într-un perimetru prietenos.

Nu pot să nu recomand micuțul restaurant Bella Vista, unul dintre cele mai bune din Mequinenza, loc în care am găsit atât produse tradiționale spaniole dar și o friptură de vită sau o pizza quatro stagione. Nu e un mare lux, să ne înțelegem, însă un pescar va aprecia întotdeauna faptul că în apropierea locului de campat poate găsi o masă caldă și o bere rece.

O partidă de pescuit reușită nu poate fi făcut doar de pe mal. În portul din Mequinenza am găsit bărci cu motoare de 13,5 CP, suficient de puternice pentru o partidă de spinning cu nălucă twister la șalău.

Trenul până în Mequinenza de la Barcelona face mai puțin de 3 ore și costă în jur de 45 de euro. Rezonabil pentru o evadare în natură într-un loc ideal de pescuit.