Foc si Apa – Noaptea de San Joan

Ce este si cum petrece Barcelona  Sant Joan?

     Este sarbatoarea inceperii verii in Spania. Chiar daca cea mai scurta noapte din an are loc cu trei zile mai inainte, noaptea de foc celebreaza bucuria trecerii in sezonul estival.

nit_de_foc

UTILE

-Metroul din Barcelona va fi deschis toata noaptea pe 23/24 iunie. City bike Bicing va fi, de asemenea, deschis toată noaptea, dar anumite puncte drop-off de pe plajă vor fi închise.

-Renfe si Rodalies vor circula toata noaptea.

-Atentie la Taxiuri: de obicei cer cu 5€ mai mult pe un drum.

-Pentru gratargii: E singurul moment cand aveti voie sa faceti un gratar pe plaja in Barcelona. Berea, vinul si ce mai vreti voi de asemenea au loc.

     In Catalunya este denumit „La revetlla de Sant Joan”, în catalană sau în limba spaniolă „Verbenas de Sant Joan.” Și chiar doar „Nit de Foc” – noapte de foc, termeni care descriu perfect Sant Joan. Toate aceste nume se referă la același eveniment – sărbătoarea festival Sfântului Ioan Botezătorul, care se celebrează in timpul serii și noaptea de 23 iunie în fiecare an. Sant Joan este una dintre cele mai mari petreceri din Barcelona cea mai zgomotoasa si, eventual, cea mai nebuna. Este o noapte de foc la propriu, focuri de artificii, prăjituri „Coca” și Cava, dar nu de somn. Tu nu vei reusi sa dormi în noaptea de 23 iunie, în Barcelona, ​​așa că te-ai putea alătura, de asemenea petrecerii pe plaja.

     Sant Joan este foarte mult o sărbătoare de familie și prieteni și nu există focuri de artificii publice la Sant Joan. Fiesta e pe plaja. Eroii sunt oamenii. Mulți vor dori să se alăture celorlalti 70.000 de oameni care petrec sărbătorile de Sant Joan pe una dintre plajele Barcelonei.

bonfires

   Inceputul verii este la origine o sărbătoare păgână, dar în creștinism este asociata cu nașterea lui Ioan Botezătorul, care s-a născut șase luni înainte de Hristos pe 24 iunie, ceea ce explică numele Sant Joan. Solstitiul de vară este o tradiție din timpuri străvechi. Solstițiul de vară a fost considerat cel mai important eveniment al anului solar în antichitate. Focul este sărbătorit în această zi ca simbol al abundenței, puritatii și fertilității. In aceasta zi focul și artificiile sunt elementele centrale în cadrul Festivalului de Sant Joan.

     Pentru cină și petreceri poti alege dintre restaurantele de pe plaja Barcelonei sau in cluburi. A doua zi este 24 iunie, este o sărbătoare publică și mai mult de 300 de oameni de la curatenie vor pregati plaja astfel ca la ora 9 dimineata sa poata primi prosoapele amatorilor de baie.

Traditia catalana;

     „La Flama del Canigó” – „flacăra Canigo.” Aceasta flacara provine din vârful unui munte sfânt nume Canigo (2784m), în munții Pirinei francezi din fosta parte de nord a Catalunyei. Tradiția flacării Canigo a fost începuta în 1955 ca un simbol al culturii catalane. Flacăra originala este ținuta în viață în bucătăriile muzeului Casa Pairal de Castellet de Perpinyàn. În zorii zilei de 23 iunie în fiecare an, un incendiu este aprins cu ajutorul flacării pe vârful Canigo și de acolo flacara este răspândita în regiunile catalane din Franța și Spania. În săptămâna înainte de Sant Joan sute de voluntari poarta flacăra din Pirinei la consiliile locale, consilii județene și organizații culturale din mai mult de 350 de municipalități în „Paisos catalanes”, care includ domeniile catalane din Franța. Se estimează ca aproximativ 3000 de focuri, numite „hogueras” în spaniolă sau „fogueres” în catalană, sunt aprinse la 23 iunie, cu o flacără de la vârf de Canigó. La Flama del Canigó ajunge la Barcelona la 23 iunie.

[quote_box_left]Baie de Sant Joan, sanatate tot anul”[/quote_box_left]
Aceasta înseamnă „spala-l pe Sant Joan și vei fi sănătos tot anulApa este un element important de Sant Joan. Conform tradiției, în ajunul sarbatorii, va puteți curăța păcatele în apa care simbolizează botezurile Sant John. Potrivit legendei, o baie vindeca toate durerile. Orice apă e buna, nu doar pe plaja. Aveți posibilitatea să înotati în mare, sau într-un lac, sau chiar doar sa va spalati fata cu roua de dimineață și eliberati de păcate, vindeca de toate bolile.

     Aceasta este o tradiție de miezul nopții mai sigura decât săritul peste focuri, atâta timp cât nu înotati prea departe.