Crizantema de Aur – Târgoviște


Festivalul de Romanțe Crizantema de Aur găzduit în mod tradițional de Târgoviște în perioada 20-22 octombrie, se va desfășura anul acesta sub egida Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, în competiție fiind înscriși 14 concurenți, se arată într-un comunicat al Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște.

”Ediția a 49-a a Festivalului ‘Crizantema de Aur’ va fi structurată pe trei mari secțiuni: Concursul de Interpretare, Concursul de Creație, Recitaluri extraordinare susținute de mari artiști din România și din Republica Moldova, acompaniați de orchestre și de dirijori profesioniști (…). Concursul de interpretare va aduce la rampă 14 concurenți selecționați în urma preselecțiilor regionale”, se arată în comunicatul de presă.

Printre cei care vor susține recitaluri la festival se numără Daniela Vlădescu, Bianca Ionescu, Florin Georgescu, Matilda Pascal Cojocărița, Alina Mavrodin.

  • Joi, 20 octombrie: Recital ‘Surorile romanței’ — romanțe, șansonete, canțonete și fado-uri interpretate de Daniela Vlădescu, Bianca Ionescu, Sorin Lupu și Daniel Pop (ultimii doi — laureați ai Festivalului ‘Crizantema de Aur’);
  • Vineri, 21 octombrie: Recital ‘De amorul romanței’ — cu Alina Mavrodin și Florin Georgescu; Recital ‘Romanța ca un Talisman’ — cu Alin Oprea și trupa ‘Talisman’;
  • Sâmbătă, 22 octombrie: Recital extraordinar ‘Podul de Crizanteme Târgoviște-Chișinău’, cu participarea extraordinară a compozitorului Eugen Doga. Recital extraordinar ‘Romanțe de aur’ cu: Matilda Pascal Cojocărița, Mirela Spînu, Traian Jurchela și Ionuț Fulea”, se arată în comunicatul organizatorilor privind programul festivalului.

Prezentatorii Festivalului ”Crizantema de Aur” sunt Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu, Miruna Ionescu și Silviu Biriș.

Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgoviște, Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Centrul Județean de Cultură Dâmbovița și Teatrul „Tony Bulandra” Târgoviște, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, în coproducție cu TVR și în parteneriat cu Radio România.

Un răspuns la „Crizantema de Aur – Târgoviște”

  1. Da,as pleca,poate ceva mai devreme.eu traiesc in Anglia,de 5 ani.Nu conteaza ca cei locali nu te accepta.Intr-o zi o vor face.Mi-am facut prieteni britanici.Nu englezi,britanici,sa avem pardon.Cei care ma plac,femei,barbati,o fac pentru caracterul meu,pentru bagajul meu cultural.Sunt impresionata.
    Romania nu ofera nimic.Tara,care e foarte bogata(locul 4! in lume!)bogatiile incredibil),exista doar ca sa fie furata,vanduta de politicieni si de marile puteri.E pacat pentru Romania.Noi astia plecati,cei din diaspora,nu avem ce cauta acasa.Afara avem un trai,un respect,un statut,o sansa.Am 58 de ani,o gramada de facultati si mastere,si planuri cat casa sa imi fac un viitor in UK.Romania mi-a oferit doar pagube,infrangeri.

Comentariile sunt închise.