Unde locuiesc fotbalistii de la FC Barcelona?


Vă puteți imagina dând nas în nas  cu jucătorii de la Barça, dimineața, la panaderie? Până la urmă un fan norocos s-a fotografiat cu Messi la supermarket. De ce nu și noi?

Unde trăiesc idolii noștri de la Barça? Iată una dintre întrebările pe care și le pune orice turist care își plimbă rucsacul pe Rambla. În orice caz nu într-un cartier construit special pentru ei. Se pare că sunt răspândiți după propriile lor preferințe, prin oraș, la munte sau lângă plajă.

Ca mine și ca dumneavoastră fotbalistii de la Barça trăiesc aproape de locul lor de muncă. Împărțindu-se între centrul de antrenament de la Sant Joan D’Espi și Camp Nou din Les Corts, idolii noștri preferă orașul sau vecinătatea vestică (vezi harta interactivă de mai jos).

Fostul mare star blau-grana, Cesc Fabregas  a ales Castelldefels în locul Arenys  de Mar de unde este originar pentru proximitatea orașului de intalațiile clubului.

Hartă interactivă / Clic pe fiecare punct pentru a descoperi cine și unde trăiește

Înălțimile din Barcelona pentru Neymar, Digne și Piqué

Mulți dintre noi preferăm să locuim în Barcelona profitând de ritmul vital al capitalei catalane. Doar ce au venit anul acesta în vară, Lucas Digne, Paco Alcacer și Denis Suarez au ales să locuiască în Sant Gervasi, un cartier exclusiv de la poalele muntelelui Tibidabo, profitând de aleile marelui Parc Natural de Collserola pentru a alerga sau să își plimbe mascotele.

Încă mai exclusivist decât Sant Gervasi, Pedralbes oferă posibilitatea starurilor să trăiască la casă, un lux în Barcelona, Neymar fiind aproape vecin cu Pique și soția acestuia, Shakira. Cuplul Pique-Shakira au revenit în Barcelona după ce până acum un an au locuit în Esplugues, de asemenea în zona metropolitană iar motivul declarat a fost că locuința din Pedralbes avea un teren disponibil pentru o pistă de padel care face deliciul fiului lor.

Arda Turan (foto: instagram)
Arda Turan (foto: instagram)

Coasta muntoasă pentru Arda, Umtiti și Iniesta

Amatorii de liniște preferă zona metropolitană. Lipite de zona muntoasă, Esplugues și Sant Just sunt situate la doi pași de centrul de antrenament al FC Barcelona. Cartierele rezidențiale de aici sunt populate de case mai spațioase decât în oraș „chalet” cum se numesc aici. Presa a făcut deliciul cititorilor prezentând cu lux de amănunte chalet-ul lui Arda Turan, turcul trăind într-o casă de trei etaje cu 7 camere și 9 băi, o sală de cinema, un ascensor … și bineînțeles o piscină.

Iniesta, căpitanul echipei, trăiește deasemenea în această zonă. Quant și Umiti, fratele său preferă coasta muntelui, francezii « căutând liniștea » după cum afirmă.

Plaja pentru Messi și Suarez

Ultimul mare premiu al jucătorilor de la Barca, marea Mediterană. În Gava Mar sau Castelldefels, chiar în apropierea aeroportului din vecinătatea Barcelonei. Este zona în care locuiește cel mai cunoscut dintre ei, Leo Messi.

Lionel Messi în sufrageria sa (photo Instagram)
Lionel Messi în locuința sa (foto Instagram)

Argentinianul, care trăiește pe înălțimile din Castelldefels, s-a „reunit”, acum un an, cu bunul său prieten Luis Suarez, care a închiriat la rândul său fosta sa casă coechipierului său Ivan Rakitici. Nu este de mirare deci că posesorul Balonului de Aur 2016 este prieten cu managerii unui chiringuito din zonă, unde se vede des cu prietenii săi.

Mulți alții locuiesc la malul mării. Venit în acest an, Andre Gomes a închiriat fosta casă a lui Cesc Fabregas din Castelldefels. Îi succede astfel lui Vermaelen, plecat în vară la Roma. Portarul Ter Stegen trăiește la gura portului din Castelldefels, în Las Botigues de Sitges, în timp ce Masquerano, Rafinha și antrenorul lor Luis Enrique locuiesc în Gava Mar. Locul ideal pentru ca acesta din urmă să parcurgă în mountain-byke cei 15 kilometri care îl separă de centrul de antrenament al FC Barcelona.


Constance Meyer/Equinox