Operațiune bliț a activistilor pentru drepturile animalelor in plin centru al Barcelonei


Ceva mai mult de o sută de activiști pentru drepturile animalelor, dezbrăcați ieri, duminică 11 decembrie pe elegantul Passeig de Gracia din Barcelona, pentru un protest bliț.

Să protesteze împotriva utilizării blănurilor și să sensibilizeze oamenii împotriva relelor tratamente de care spun că suferă milioane de animale în industria spaniolă a modei, acest lucru a fost obiectivul de ieri a unui grup de mai mult de o sută de activiști din Barcelona.

satelit televizor

O operațiune de șoc în cazul în care „participanții au dorit să intre în rolul, care se repetă în toate fermele din industria creșterii de animale în în care animalele sunt sacrificate în mod brutal și aruncate”, a declarat purtătorul de cuvânt al „AnimaNaturalis”, Leticia Olivares. Animalele care suferă cel mai mult de această situație în Spania sunt vulpile, vidrele, dihorii, vacile; un fenomen, după părerea Leticiei Olivares, care nu este cunoscut publicului.

Operațiunea a arătat trecătorilor militanții, goi, care au fost stropiti cu sânge fals pentru a reprezenta situația cu care se confruntă animalele sacrificate. „Dacă oamenii ar ști că pentru a face o haină de blană, este nevoie de 70 de vulpi, ei nu ar fi dispuși să cumpere hainele”, a adăugat activist.

Amplasarea protestului organizat de către apărătorii drepturilor animalelor, nu a fost aleasă la întâmplare. Passeig de Gràcia este locul în care marile branduri pret-a-porter și hout-couture vând piese din piele.

Extras din video acțiune bliț a militanților pentru drepturile animalelor în Barcelona:

preluat din: 

Equinox Radio Barcelone