O iarna calda în Barcelona


Agenția Spaniolă de Meteorologie (AEMET), anunță o iarna calda, cu temperaturi peste media multianuală a sezonului.

Toamna anului care se încheie a fost a 7-a cea mai caldă din ultimele decenii în Spania, iar totul indică o iarnă care va urma același trend. Cu toate că este dificil de făcut previziuni exacte pentru perioade lungi de timp, purtătoarea de cuvânt a agenției Ana Casals spunea săptămâna aceasta că există o „mare probabilitate” ca temperaturile să fie superioare celor obișnuite pentru perioada aceasta a anului, în lunile ianuarie, februarie și martie 2017.

satelit televizor

În toamna care tocmai s-a încheiat temperatura medie pe întreg teritoriul spaniol a fost de 16,8 grade, un grad mai mult decât media perioadei din ultimele decenii. Lunile septembrie și octombrie au fost în mod particular mai calde, cu un veritabil „val” de căldură între 3 și 7 septembrie.

Un Crăciun primăvăratic la Barcelona

Jéssica Amaro Royo, din Serviciul meteorologic al Catalunyei preferă să nu se hazardeze cu predicțiile: „este adevărat că în raport cu factori climatici cum sunt încălzirea globală, iernile catalane ale ultimilor ani sunt mai calde decât cele din trecut și este probabil ca temperaturile să rămână blânde pe parcursul viitoarelor luni însă este dificil de a face predicții fiabile pentru perioade mai mari de 7 zile”.

Conform serviviului meteo catalan săptămâna craciunului va fi stabilă și însorită, cu temperaturi medii de 16, 17 grade la prânz.