Nu mi-e dor de Tântari

     Sunt si imi doresc in continuare sa fiu surprinsa. Realizez masura lucrurilor mici, de zi cu zi care fac diferenta. Zilele acestea mi-am amintit de un ”adevar in miscare” – de “tântari”.

     Suntem in plina vara. Asta inseamna ca, nu peste mult timp voi merge in vacanta in tara si, vreau nu vreau, voi face din nou cunostinta cu TÂNTARII. Nu imi imaginam cum ar fi viata fara tantari. Dar iata ca aceasta viata exista in Barcelona!

     Nu mai sunt nevoita sa am stoc de pastile Raid, sau sa le vorbesc frumos si invitandu-i sa ma ocoleasca. Nici macar sa imi ascut reflexele de vanator urban. Altfel spus, in Barcelona nu mai sunt o criminala de tantari. Acum ca ma gandesc nici nu cred ca un tantar are experienta durerii sau a bucuriei intepaturii – daca ma gandesc la activitatea lui preferata. Nu cred nici ca stie ca are aripi macar. Habar nu are cati oameni il urasc din cauza disconfortului creat de bazaitul stresant in noptile calde de vara. Saracutul!

     Prin urmare, dragii mei, acum in perioada vacantei in tara, atentie la insecte! Folositi pastile de tantari acasa, cand plecati in zone cu apa multa statatoare, mai ales daca veti desfasura activitati fizice energice, cu transpiratie multa (sunteti mai expusi). Daca sunteti ciupiti de tantari folositi imediat pe piele spirt pentru dezinfectare sau alcool mentolat pentru calmarea mancarimilor.

     In orice caz de intepatura de orice insecta: daca va trec valuri de caldura, simtiti dureri in piept, dificultati in respiratie sau simtiti ca vi se umfla fata sau limba mergeti de urgenta la medic, minutele sunt esentiale.

     Oare vara aceasta Primarul General al Capitalei o fi declarat razboi roiurilor de tantari ???

     Vacanta placuta si la cat mai putine intepaturi!!